OSNOVNA ŠKOLA „LJUDEVIT GAJ“

836 0

NOVA GRADIŠKA, 4. svibanj 2015. – U četvrtak je u Osnovnoj školi Ljudevita Gaja, održana 3. komponenta preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“, koju u zajedničkoj suradnji provode

Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i nevladina organizacija „Status M“.

 

Okupljene učenike i nastavnike pozdravila je glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić i zahvalila na suradnji učenicima i njihovim nastavnicima uvjerena da su prepoznali problem nasilja i diskriminacije u njihovim različitim oblicima koji će, naglasila je, doprinijeti da svoj budući život prakticiraju bez nasilja i da će biti tolerantne osobe.

 

Ravnateljica Helena Kudra zahvalila je Policijskoj upravi na povjerenju u njihovu školu kazavši kako su realizirali 3. komponenta preventivnog projekta „Živim život bez nasilja“.

 

U okviru 3. Komponente projekta s ciljem izgradnje nenasilja, nediskriminacije i tolerancije, učenici sedmih razreda, održali su prigodni program. Iznosili su tvrdnje te su se u interaktivnoj komunikaciji u vidu kviza javljali i odgovarali. Nakon zanimljive taekwondoo vježbe i glazbenih točki, čitali su svoje literarne radove. Održana je i smotra likovnih i literarnih radova učenika koji su bili uključeni u projekt.

 

Članovi imenovanog Povjerenstva za odabir najboljih radova učenika, nakon selekcije odabralo je i prigodno nagradilo autore najboljih literarnih i likovnih radova.

Povjerenstvo se odlučilo za slijedeća tri najbolja literarna rada:

 

1. Matija Ozdanovac, učenik 7.d razreda OŠ Ljudevita Gaja,

2. Tibor Kovačević, učenik 7.a razreda OŠ Ljudevita Gaja,

3. Filip Dautović, učenica 7,c razreda OŠ Ljudevita Gaja.

 

Članovi povjerenstva su za najbolji literarni rad odabrali rad učenice Ramize Dedić, 7.d razreda OŠ Ljudevita Gaja iz Nove Gradiške.

 

Učenici sedmih razreda su svojim radovima i aktivnim sudjelovanjem u odlično organiziranom i pripremljenom programu, pokazali visoku razinu upućenosti i znanja, šaljući jasnu poruku o nenasilju.

 

Autor PUBP / novagra

 

Related Post

SUTRA PROJEKT TRI GIMNAZIJE

Autor - 14/05/2015 0
NOVA GRADIŠKA, 14. svibanj 2015. – Gimnazija Nova Gradiška sutra će (petak) biti mjesto brojnih događanja i radionica u okviru…