Osnovna škola „Antun Mihanović“

596 0

BATRINA, 3. studenog 2011. – su njeni potpisnici župan Danijel Marušić, načelnik općine Nova Kapela Josip Benić i ravnateljica škole Ruža Babić. Gradilište je posvetio i molitvu predvodio velečasni Đuro Cvitić, župnik župe Blažene djevice

Marije u Novoj Kapeli.

 

 

– Za nas je ovo jedan veoma važan i svečan trenutak kada pristupamo polaganju temeljnog kamena za obnovu i dogradnju naše osnovne škole „Antun Mihanović“ Nova Kapela- Batrina. Zahvalila bi se Brodsko-posavskoj županiji i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa koji su nam to omogućili, te na pomoći Općini Nova Kapela.

Naši učenici postižu vrijedne rezultate i ponosimo se njima, a ovom dogradnjom i rekonstrukcijom imati će bolje uvjete rada i postizat će veću kvalitetu znanja. Ponosimo se naročito sa matematičarima, tehničarima i sportašima, a nadam se da će tako biti i sa ostalim predmetima. Pritom bih htjela reći da imamo 396 učenika i sedam područnih škola. Nadam se, iako je broj učenika u opadanju, da će ipak ova škola opstati još dugo jer je centralna škola i u nju idu učenici iz sedam okolnih škola.

Još jedanput se zahvaljujem svima što ste pristupili uveličati ovaj naš svečani čin – kazala je ravnateljica Ruža Babić i pročitala povelju.

– Drago mi je i čast što sam danas ovdje. Investicija je vrijedna 6,2 milijuna kuna, a za ovu godinu namijenjena su 2,3 milijuna kuna. Ovo je doista povijesni trenutak jer su ljudi ove općine to zaslužili, zaslužila su djeca i roditelji, a zaslužili su svi oni koji rade u ovoj školi. Mnoge generacije su ovdje već stekle prva znanja. Lijepo je biti dio ovog trenutka.

Siguran sam da će izvoditelji radova dobro napraviti posao, da će sve biti u rokovima.

Zahvaljujem se svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt realizira, a to su od načelnika općine i ravnateljice škole sa svojim suradnicima, do pročelnika županijskih odjela koji se vrlo često ne vide u javnosti, ali ustvari odrade velik posao – kazao je župan Danijel Marušić.

U školskoj športskoj dvorani učenici su priredili kulturno-umjetnički program.

Related Post

DOBRA VIJEST

Autor - 12/03/2015 0
NOVA KAPELA, 12. ožujak 2015. – Načelnik Općine Nova Kapela Ivan Šmit potpisao je 04.03. 2015., Ugovor o dodjeli bespovratnih…