Otvaranjem klizališta i paljenjem prve adventske svijeće otvoren Advent u našem gradu 

1602 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 26. studeni 2022. – U organizaciji  gradske Turističke zajednice danas je počeo ovogodišnji Advent u našem gradu. Otvorili su ga gradonačelnik Vinko Grgić i Dinka Matijević,  predsjednica Gradskog vijeća i direktorica Turističke zajednice. Novogradiščanima, posebno najmlađima, poželjeli su puno zadovoljstva i predblagdanskog druženja u gradskom parku koji se i ove godine ponovo pretvorio u Čarobnu šumu. Gradska Turistička zajednica sa partnerima i Grad Nova Gradiška priredili su obilje događanja i  još jednu blagdansku čaroliju.

Za ljubitelje klizanja i ove je godine otvoreno klizalište. Društvo „Naša djeca“, Dječje gradsko vijeće i   Plesni studio  Marine Mihelčić priredili su na otvaranju prigodan program, Uz nastup crkvenog zbora Župe Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije zapaljena je i prva adventska svijeća. Uvod u glazbena  adventska događanja napravili su Gradska glazba i Pravila igre. 

Sve do konca godine gradski park će biti mjesto druženja, posebno subotom i nedjeljom, kada će biti  raznih sadržaja za djecu i odrasle, a uz gastro ponudu i nastupa glazbenika.  Dodajmo da će se svake subote paliti adventska svijeća. Svaki dan raditi će klizalište.  U čarobnu šumu navratit će i  Sveti Nikola. Djeca će se družiti  u kući Djeda Božićnjaka u koju će 18. prosinca doći i Djed Božićnjak i podijeliti im božićne poklone. 

Za bogatu gastro ponudu u Čarobnoj šumi pobrinuli su se novogradiški ugostitelji i Obiteljska poljoprivredna gospodarstva.  

Related Post