Otvorene nove prostorije županijskog Društva multiple skleroze i Kluba u Novoj Gradiški

989 0

NOVA GRADIŠKA  – Svjetski dan multiple skleroze obilježen je 26. rujna otvorenjem novih prostorija Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije u Novoj Gradiški.

Uz članove novogradiškoga Kluba, nazočni su bili i članovi iz Slavonskoga Broda i Požege, a potporu im je i ovoga puta dao i dr. Drago Smoljanac, neurolog u Općoj bolnici NG koji je i incirao ustroj Kluba.

-Pacijentima s multiplom sklerozom bavim se tijekom cijeloga liječničkoga radnog vijeka i znam koliko će ovim ljudima značiti vlastiti prostor. Tko bolje razumije  čovjeka koji boluje od multiple, nego onaj koji ima isti ili sličan problem-rekao nam je.

Također je dodao kako će sadržaji koje će organizirati uvelike doprinijeti kvaliteti njihova svakodnevnog života. S njim se složila i Nada Pišonić, tajnica Društva multiple skleroze Brodsko-posavske županije. Uz ostalo  rekla je kako će se češće moći organizirati različite radionice od kreativnih do onih vezanih uz zdravstvene teme, a moći će se održavati i tjelovježba i sve ono što olakšava život osobama s multiplom. Također je istaknula kako su iz staroga prostora preselili i knjižnicu i ujedno pozvala građane da novogradiškom Klubu doniraju knjige, ali i da sami potraže naslove koji ih zanimaju među već postojećim u njihovoj knjižnici. Kao problem je  istaknula to što su prostorije na petom katu zgrade u Ul. Karla Dieneša 2, a događa se da lift ne radi tako da mnogi članovi zbog svoga zdravstvenoga stanja ne mogu stići do njih.

– Nadamo se da će ovaj problem biti riješen na zadovoljstvo svih- naglasila je i pozvala i zainteresirane volontere da se pridruže ovoj udruzi i pomognu u smislu asistiranja na radionicama.

Po otvorenju prostorija članovi Društva multuple skleroze Brodsko-posavske, kao i njihovi gosti nastavili su zajedničko druženje u jednom  novogradiškom restoranu.

Related Post