PAMETNI I KNJIŠKI LJUDI:  Daniela UZELAC i Mirela ŠPANJOL MARKOVIĆ 11. svibnja u BOŠNJAK BEER&GIN BARU

954 0

Dolaze nam Daniela Uzelac i Mirela Španjol Marković s kojima ćemo razgovarati o današnjim idejama ženstvenosti i muževnosti i načinu njihova oživotvorenja, a Novogradiščanka Ivana VončinaToplek će  kroz svoje slike pokazati kako se boginja u njoj izražava kistom – poručuju Marijana i Mario Bošnjak

 NOVA GRADIŠKA – Počinje ciklus gostovanja pametnih i knjiških ljudi u Bošnjak Beer&Gin Baru u Novoj Gradiški, Gajeva 9.  Prvi susret je u subotu 11.5.2019. u 18 sati. Dolaze nam Daniela Uzelac i Mirela Španjol Marković s kojima ćemo razgovarati o današnjim idejama ženstvenosti i muževnosti i načinu njihova oživotvorenja.

Kako su ženski princip živjele naše mame i bake?

Kako ženski princip žive današnje žene – jesu li boginje ili babuške?

Kakav je odnos muškog i ženskog principa danas, a kakav je bio prije 50 godina?

Kako zaustaviti prijenos transgeneracijske traume i mogu li to učiniti suvremeni muškarci i žene?

U svojim knjigama Daniela Uzelac i Mirela Španjol Marković na različite načine obrađuju ženski princip.

Dok Daniela Uzelac u serijalu „Put boginje“ piše o idejama, Mirela Španjol Marković u romanu „Drugi peron, četvrti kolosijek“ piše o stvarnim osobama i odnosima. I odnosi i sudbine postaju izvor iskustva i pouke za autentično življenje vlastitih osjećaja.

Daniela Uzelac autorica je serije “Put boginje” u kojoj su dosad objavljena tri naslova: “Buđenje boginje”, “Ritam boginje” i, najnoviji, “Div i diva”. Od 2013. godine vodi blog “Put boginje” koji je postao jedna od najposjećenijih web-lokacija u regiji za buđenje duboke ženstvenosti. Kao novinarka, objavila je 2006. knjigu “Igrači” s odgovorima 300 slavnih osoba o stvarnosti i mitovima našeg postojanja. Ekonomistica, radi na jednoj od sastavnica Sveučilišta Rijeka.

Mirela Španjol Marković, vodeća hrvatska poslovna konzultantica, autorica je romana “Drugi peron, četvrti kolosijek” o tri generacije slavonskih žena i shvaćanju ljubavi u proteklih burnih pola stoljeća. Direktorica i vlasnica tvrtke Ciceron komunikacije, specijalizirane za treninge vođenja, upravljanja i retorike. Kao gost docent bavila se retorikom na Fakultetu nove filologije u Tubingenu. Njezin priručnik za retoriku “Moć uvjeravanja” iz 2008. godine bestseler je nedavno objavljen u drugom izdanju.

Događaj će voditi Silvija Podoljak, ulomke će čitati profesorica Vjekoslava Bagarić. Osim autorica, u razgovoru će sudjelovati i Sandra Pocrnić Mlakar, urednica spomenutih knjiga i vlasnica i direktorica izdavačke kuće Beletra.

 Naša Novogradiščanka Ivana VončinaToplek će nam kroz svoje slike pokazati kako se boginja u njoj izražava kistom.

Da bi događaj bio potpun, Bošnjak Beer&Gin Bar će publici ponuditi koktele na bazi GINA MB72 pod nazivima koji odgovaraju tematici knjiga.

Rezervirajte si subotu 11.5.2019. i darujte sebi dva sata osobnog rasta uz ove iznimne dive.

Više na fb: https://www.facebook.com/events/1309845025835711/?active_tab=discussion

Ulaz je slobodan.

S radošću vas očekujemo,

Marijana i Mario Bošnjak

Related Post

POČELA NOVA ŠKOLSKA GODINA

Autor - 08/09/2015 0
SLAVONSKI BROD, 7. rujna 2015. Već po tradicionalnom običaju, prvog dana nastave župan Danijel Marušić i njegovi zamjenici obišli su…