Peta proljetna pobjeda Sloge

429 0

8. travanj, 2012. – Jučer su nogometaši Sloge u prvenstvenom

susretu 1. Županijske nogometne lige postigli još jednu pobjedu u nizu na svome terenu. Nakon bolje, terenski nadmoćnije i efikasnije igre zasluženo su sa čistih 2:0 pobijedili Podvinje. Bila je to peta pobjeda u ovih mjesec dana uz samo jedan nesretni poraz koji se dogodio u 19. kolu od Slavonca na gostovanju u Bukovlju (1:2). Koliko je Sloga uspješna u ovom proljetnom dijelu, kako je momčad preuzeo trener Željko Bakunić, pokazuje bilanca jer su Novogradiščani od 4. ožujka kada je počeo ovaj dio prvenstva do danas 7. travnja u 6 utakmica skupili čak 15 bodova i sjajnu gol razliku od 14 datih i samo 6 primljenih pogodaka. Od toga su postigli 4 domaće pobjede ( Posavina 3:2, Svačić Bagi 3:1, Tomislav Pan 2:0 i danas Podvinje 2:0), te jednu gostujući (Amater 3:1). Naravno, to znači znatan pomak na prvenstvenoj tablici, pa su sada u „zlatnoj sredini“, a jesenas su bili u zoni ispadanja. Istina, do kraja prvenstva ima još dugih 10 kola, ali i ovo što je učinjeno na startu proljeća je izvrsno.

 

U tom stilu je i odigrana današnja utakmica gdje su nogometaši Sloge sigurnom igrom, rutinerskim pristupom i efikasnošću nadigrali momčad iz Podvinja. Da je Sloga u 82. minuti iskoristila kazneni udarac, kojeg je vratar Podvinja obranio, rezultat je mogao biti i veći od ovih realnih i zasluženih 2:0. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka i pored nekoliko vrlo izglednih prilika, u vodstvo je Novogradiščane u 57. minuti doveo Bojan Bokan (1:0), a konačni rezultat u 84. minuti je postavio Ivan Bakunić (2:0). Šteta jedino što su trojica igrača Ivan Denac, Bruno Menegoni i Ivan Bakunić dobili nepotrebno žute kartone, ali su gosti dobili čak 5, a jedan igrač Podvinja je u 70. minuti dobio drugi žuti pa je morao napustiti igru, tako da je Sloga zadnjih 20 minuta igrala s igračem više.

 

Sve u svemu jedna vrijedna današnja pobjeda, a nadamo se da će pobjednički niz biti nastavljen, posebno na domaćem terenu u Novoj Gradiški, gdje Sloga ovog proljeća nije izgubila niti jednog boda.

Related Post