BATRINA

3002 0

BATRINA, 9. travnj 2012. – Aktivni tijekom cijele godine, pa i u korizmi, članovi batrinske udruge sv. Antuna Padovanskog Uskrs tradicionalno poklanjaju djeci. Na Uskrs poslijepodne ispred crkve sv. Antuna okupe se roditelji s djecom,

ne samo iz novokapelačke nego i iz susjednih župa. Na poticaj udruge, župnik župe Blažene Djevice Marije Nova Kapela, Đuro Cvitić, obavlja blagoslov djece.

 

– Uskrs je pravi dan za blagoslove. Blagdan je to svjetla, života, ukrasa, buđenja i raskoši prirode, a djeca su život i budućnost. Zato smo i danas pozvali sve na blagoslov“, kaže Cvitić.

 

Unatoč prohladnom travanjskom vremenu, u središtu Batrine na Uskrs, 8. travnja, okupio se velik broj djece. Uz ranije realizirane aktivnosti, razgovarali smo s predsjednikom udruge, Draženom Grozdanovićem, koji je potvrdio opravdanost osnivanja udruge iza koje je puno akcija. U neke se znalo uključiti i do 400 mještana, gotovo polovica žitelja Batrine. Jaje na fotografiji jedno je iz projekta „Pisanica u srcu“, koji su pokrenuli slikari naivci iz Podravine. Pojedini primjerci izloženi su u različitim zemljama i gradovima, od Vatikana do New Yorka, a jedno trajno ostaje u Batrini.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić


Related Post

ZA LJEPŠU NOVU KAPELU

Autor - 14/05/2014 0
NPOVA KAPELA, 14. svibnja 2014. – U petak,09. svibnja 2014. započela je sadnja cvijeća kao nastavak uređenje okoliša u Novoj…