PEVENSTVO RH ZA TENISAČE U KOLICIMA

374 0

Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ prvi put na prvenstvu Hrvatske za igrače tenisa u kolicima

 

U Zagrebu od 09. – 12. rujna 2014. godine na teniskim terenima Teniskog kluba „Purger“ održano je pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske za igrače tenisa u kolicima u organizaciji Hrvatskog saveza tenisača u kolicima..

Za Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ nastupali su igrači Igor Ograjšek i Zdenko Matić. Na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske za igrače tenisa u kolicima nastupilo je ukupno 10 igrača iz 5 hrvatskih klubova, TKOI „Tigar“ Zagreb, TKOI „Klasije“ Slavonski Brod, TKOI „4 rijeke“ Karlovac, TKOI „Kobra“ Slavonski Brod i naši dečki iz TK „Nova Gradiška – Slavonski biser“. Igor Ograjšek poražen je u 1/8 finala dok je Zdenko Matić poražen u 1/4 finalu. Zajedno su nastupili i u igri parova te su izgubili u ½ finalu.

Ekipno prvenstvo je zatim prebačeno u dvoranu na Velesajmu zbog loših vremenskih uvjeta te su igrači iz gore spomenutih 5 klubova krenuli u ekipno natjecanje. Nakon dugih i neizvjesnih mečeva pobjednik Ekipnog prvenstva Hrvatske za tenisače u kolicima je TKOI „Tigar“ iz Zagreba. Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ je na kraju zauzeo ukupno 5. mjesto.

Ovo je bio prvi nastup na Prvenstvu Hrvatske za igrače tenisa u kolicima za Teniski klub „Nova Gradiška – Slavonski biser“ i s obzirom na sve okolnosti i uvjete u kojima se trenira i igra tenis u Novoj Gradiški gdje mogu trenirati samo na asfaltu, što nije prikladna podloga, pa za treninge na zemljanim terenima putuju u Slavonski Brod, možemo našim dečkima Igoru i Zdenku čestitati na rezultatu, volji i samom uspjehu što su nastupili na Prvenstvu Hrvatske i dostojno predstavljali svoj grad i klub, a pogotovo što se radi o osobama sa invaliditetom, samim time uspjeh je još i veći.

 

Izvješće sastavili : Igor Ograjšek i Marko Brčić

Related Post

NEMA NOVCA

Autor - 16/01/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 16. siječanj 2014. – Iako je na pojedinačnom prvenstvu regije istok održanom proteklog vikenda u Slavonskom brodu osvojila…

Novogradiški kuglači u Beču

Autor - 05/06/2010 0
Autor Ivo Petranović  NOVA GRADIŠKA, 4. lipanj 2010. – Na skupštini MKK Obtnik bio je nazočan Branko Jurišić, predstavnik KK…