PLASMAN U ČETVRTFINALE: Barakude pobjedom nad Slovačkom potvrdile prvo mjesto u skupini

1089 0

BUDIMPEŠTA, 18. siječnja 2020. – Iako je Hrvatska vaterpolska reprezentacija već osigurala prvo mjesto u skupini današnja utakmica sa Slovačkom bila je posljednja u ovom prvom dijelu natjecanja te potvrdila premoć Hrvata rezultatom 4 – 16 (0 – 3, 2 – 4, 1 – 4, 1 – 5) za Hrvatsku. Prvo mjesto omogućilo im je da preskoče osminu finala te se direktno plasiraju u četvrtfinale. U sljedećem tjednu počinje eliminacijski dio natjecanja, a tamo ih očekuje bolji iz duela Grčka – Rumunjska.

– Tražio sam od igrača da ostanemo u turniru motivirano, sa željom i htijenjem. Mislim da smo odigrali kvalitetnu utakmicu u kojoj pobjednik niti u jednom trenutku nije bio upitan. Nama je bilo bitno odraditi to muški i pošteno, što smatram da i napravili te završili ovu prvu fazu natjecanja upravo onako kako smo i priželjkivali. Slijede nam sparing pripreme s reprezentacijom Italije, kao bi ostali u pozitivnom tonusu i čekati rasplet situacije, te vidjeli tko nam je sljedeći protivnik. – rekao je Ivica Tucak, izbornik.

Najviše zgoditaka na utakmici postigao je kapetan Andro Bušlje koji je sa svojih današnjih 5 golova postao i najučinkovitiji igrač u reprezentaciji. Tri gola upisali su Lončar i Miloš, dok su Fatović i Joković ubacili po dva, a Benić jedan pogodak. I vratari su bili na zavidnoj razini pa je tako Bijač u prve dvije četvrtine upisao tri od pet obrana i time ostvario 60 postotni učinak, dok je Marcelić u posljednje dvije četvrtine zabilježio šest od osam obrana i time upisao odličan 75 postotni učinak.

– Nisu lake utakmice u koje ulazite sa saznanjem da ste vi sigurni prvi u skupini, dok oni sigurno ispadaju. No Ivica je od nas tražio maksimalnu ozbiljnost kako bi se ozbiljno pripremili za četvrtfinale, imali ritam i zadržali natjecateljsku formu. Mislim da smo to dobro odradili i da možemo dalje u pripremu za četvrtfinale. – zaključio je Ivan Marcelić, vratar reprezentacije.

– Nadam se da će nam ova četiri dana dobro doći da se malo odmorimo te pripremimo i analiziramo Grke koji su najizgledniji protivnik, kako bi u tu utakmicu ušli maksimalno spremni. Velik je ulog i nadam
se našoj dobroj utakmici. – zaključio je Hrvoje Benić, reprezentativac.

Četvrtfinalna utakmica odigrat će se u srijedu, 22. siječnja u 20:30 sati.

Related Post