PO NOVA ZNANJA U IRSKU I ENGLESKU

1455 0

Programom su predviđeni tečajevi i obuka u Republici Irskoj i u Engleskoj u trajanju od 9 do 12 tjedana

SLAVONSKI BROD, 13. lipnja 2011. – Upravni odjel za gospodarstvo Brodsko-posavske županije u suradnji s dvije partnerske tvrtke iz Dublina (Republika Irska) “ALAYMONT INTERNATIONAL” i

“MARTELLO TRAINING” organizirao je prezentaciju “Programa cijeložvotnog učenja u Brodsko-posavskoj županiji”. 

Radi se o tvrtkama sa 17-godišnjim iskustvom u edukaciji učenika i studenata te obuci i prekvalifikaciji zaposlenih i nezaposlenih osoba u svim vrstama zanimanja, a koje se financiraju iz fondova Europske unije. Tvrtke su do sada realizirale preko 250 projekata kroz koje je prošlo oko 6.000 vježbenika raznih profila i to kroz programe:

 

COMENIUS (predškolski odgoj i školsko obrazovanje)

ERASMUS (visokoškolsko obrazovanje)

LEONARDO DA VINCI (strukovno obrazovanje i osposobljavanje)

 GRUNDTVIG (obrazovanje odraslih)

 

Programom su predviđeni tečajevi i obuka u Republici Irskoj i u Engleskoj u trajanju od 9 do 12 tjedana od čega se 4-5 tjedana odnosi na usavršavanje strukovnog engleskog jezika, a 8-9 tjedana na stjecanje i usavršavanje novih radnih vještina u irskim tvrtkama. Program pokriva najveći dio životnih, putnih i ostalih troškova polaznika.

 

Prezentaciju o mogućnostima uključivanja u ovaj program ciljnih skupina s područja Brodsko-posavske županije održao je gospodin Emir Stranjak (MARTELLO TRAINING), rođen u Slavonskom Brodu, u nazočnosti gospodina Petera Cronina, direktora partnerske tvrtke ALAYMONT INTERNATIONAL.

Prezentaciji su bili nazočni predstavnici osnovnih i srednjih strukovnih škola, Veleučilišta i fakulteta, gospodarstva (tvrtki i komora), razvojnih agencija Županije i grada Slavonskog Broda, Zavoda za zapošljavanje, Lučke uprave te drugih institucija. Domaćini gostima iz Irske bili su županijski pročelnici za gospodarstvo te razvoj i europske integracije Stjepan Bošnjaković i Marijan Štefanac. Tijekom svog boravka u Brodsko-posavskoj županiji gosti iz Republike Irske imat će i nekoliko bilateralnih sastanaka s obrazovnim institucijama, razvojnim agencijama i tvrtkama koje su iskazale interes za ovaj program.

Svi ostali zainteresirani za uključivanje u ovaj program mogu se javiti u Upravni odjel za gospodarstvo ili u Upravni odjel za razvoj i europske integracije Brodsko-posavske županije te u Županijsku razvojnu agenciju (CTR) gdje će moći dobiti relevantne informacije. (bpz.hr)

Related Post