Pobjeda Cerničana u derbiju kola

947 0

20. ožujak 2011. – Danas su nogometaši Mladosti u Ceniku, u derbi utakmici

kola, pobijedili s 2:0 (1:0) momčad Đakova nakon daleko bolje i nadmoćnije igre. U prvih dvadesetak minuta obje momčadi su izmijenili nekoliko naizmjeničnih napada, ali bez ozbiljnije prijetnje vratarima. Pomalo već tada inicijativu preuzima Mladost koja snažno napada vrata Đakova. Plod takve ofenzivne igre je i vodstvo Cerničana koje se dogodilo u 24. minuti. Nakon brze akcije po desnom boku, probio se brzonogi Josip Martinović i kada je došao u ravninu kaznenog prostora uputio je snažni centaršut. Vratar Đakova je u prvi mah dobro intervenirao presjekavši loptu koja je išla na glavu Jurakovića. Međutim, nije uspio zadržati loptu i ona mu je ispala, on je pao, a loptu na jedno pet metara po sredini gola prima Mario Pavelić koji ju odmah šalje u mrežu. Tako je Mladost povela s 1:0.

U međuvremenu Mladost stvara niz prilika. Tako Mile Pavelić u 29. minuti vodi loptu po lijevoj strani i došavši na oko 16 metara šalje do Kumića, snažno pucam ali daleko kraj gola. Bila je to vrlo povoljna prilika. Samo dvije minute kasnije Kalić poslužuje Milu Pavelića, ali je vratar Đakova brži i hvata loptu. Nekoliko minuta kasnije Kalić u naletu iz trka puca nakon centaršuta s desna, ali lopta odlazi kraj lijeve vratnice. U 42. minuti Martinović prodire po desnoj strani i iz povoljne prilike puca kraj gola. Samo minutu kasnije Mile Pavelić sjajnim driblingom prelazi svoga čuvara i dodaje do Martinovića, ali ovaj brzopleto puca neprecizno.

U nastavku Đakovo silovito napada, igra ofenzivnije, igra dobiva na tempu, ali i na oštrini. Međutim, ne za dugo, jer Cerničani preuzimaju incijativu. Terenski i igrački vladaju terenom i Đakovo je zbijeno u svoj kazneni prostor. Brojne su prilike i bilo je pravo čudo da Mladost nije postigla još nekoliko pogodaka. No, bilo je teško jer su se Đakovčani zbili u svoj bunker pred golom i čuvali mrežu. Najveća prilika je bila prilikom udarca iz kuta kada je lopta upućena visokom Jurakoviću, koji, međutim, puca glavom, ali lopta u matnoj poziciji, kada vratara nije bilo u tom dijelu gola, odlazi preko gola. Tada nastaje period naizmjeničnih napada, ali bez završnice. Takav period je trajao nekih 15-tak minuta. A onda Mladost doslovce sabija goste u njihov kazneni prostor, pa igraju s njima „viktoriju“.

Nakon desetak pokušaja Mladost ipak postiže i drugi pogodak. Zbilo se to u 80. minuti. Kalić je primio loptu na središtu igrališta, zatim u solo prodoru stiže do kaznenog prostora Đakova, a zatim idealno poslužuje iskusnog Milu Pavelića koji manirom rasnog strijelca pogađa mrežu gosta i Mladost vodi 2:0. Tako su braća Pavelić svojim pogocima pobijedili visoko plasirano Đakovo, koje nije ni u kojem elementu igre na ovoj utakmici doraslo vodećoj momčadi lige, cerničkoj Mladosti.

Igračem utakmice proglasili smo Milu Pavelića, koji je bio radilica u igri, postigao jedan pogodak i što je još važnije nastupio je prvi puta pred cerničkom publikom nakon operacije, te uz to bio je i bio najbolji igrač utakmice. Pobjedi Mladosti uistinu nema prigovora.Cerničani su igrali u ovom sastavu: Kao 7, Mile Pavelić 8, (od 88. Videc-) , Kalić 7.5, Juraković 7.5, Mario Pavelić 7.5, (od 67. Vlaović 7) , Lukšić 7.5, Akmačić 7, Mulac 7, Kulić 7, (od 84. Junašević -) , Martinović 7.5, Kumić 7. Trener Dinko Terzić 7,5. U srijedu se igra izvanredno kolo i Mladost gostuje u Pleternici protiv Slavije, a onda ponovno u iduću nedjelju Cerničani igraju na svome terenu protiv Graničara iz Županje. Ta utakmica igra se u 16 sati jer je novo računanje vremena.

 

Na slici: Vjekoslav Juraković, kapetan momčadi Mladosti, bio je sigurni bedem cerničke obrane, ali i jedini igrač domaćina koji je dobio žuti karton za besprijekorni start u prilično rizičnoj situaciji.

Related Post