POČELO TRADICIONALNO „LJETO U KNJIŽNICI“: Proslavljen 18. rođendan jedinstvene manifestacije sa djecom i za djecu

981 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 9. srpnja 2019. -Zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i voditeljica gradskog odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj prigodno su danas otvorili „Ljeto u knjižnici“, tradicionalnu i nagrađivanu manifestaciju, koju i ove godine, na radost novogradiške djece i njihovih roditelja, pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška i sa brojnim suorganizatorima i suradnicima organizira stručni tim Gradske knjižnice Nova Gradiška.
Nisu stoga izostale pohvale i zahvale knjižničarima i vanjskim suradnicima na čelu s ravnateljicom Biljanom Dakić. Uporno godinama za djecu iz Nove Gradiške i susjednih općina, ali i djecu koja ljetne praznike provode u Novoj Gradiški, organiziraju hvale vrijedne i za djecu atraktivne radionice i ljetna druženja. Pohvale su zaslužili tim više jer ove godine, ova jedinstvena novogradiška manifestacija sa djecom i za djecu, slavi svoj 18. rođendan.
Tim povodom, na radost okupljenih djevojčica i dječaka, od predškolskog do osnovnoškolskoga uzrasta, zapaljene su svijeće i proslavljen rođendan, ali i odano priznanje svim dosadašnjim sudionicima Ljeta u knjižnici, od djece do Gradske knjižnice i brojnih pojedinaca koji su u proteklih osamnaest godina dali svoj doprinos da ova hvalevrijedna manifestacije, ne samo opstane na radost djece, već i bude šire prepoznatljiva i nagrađivana. Dodajmo, i da bude jedan od sadržaja zbog kojeg Nova Gradiška nosi prestižnu titulu GRAD PRIJATELJ DJECE.
Uoči današnje radionice u programu otvaranja sudjelovali su Lana Ljubičić, članica Plesne skupine M.Mihelčić, Vanda i Irina Pirić, učenice OŠ Dragalić i najčitateljice Dječjeg odjela Gradske knjižnice, te talentirani Marin Mokrović koji se predstavio svojim likovnim radovima od plastelina pod nazivom „Veseli prijatelji ljeta“. Predstavili su se i govorili o svojim interesima u kojima uživaju i upotpunjuju svoje slobodne vrijeme.
Biljana Dakić, voditeljica današnje kreativne radionice organizirane pod nazivom „Ime ljeta“
uz knjižnični tim Gradske knjižnice: Mirjanu Pranjić, Renatu Matijašević, Anku Višić, Biljanu Radoš i Gorana Bašića , okupila je djevojčice i dječake koji su danas napunili Dječji odjel i još jednom pokazali da ova manifestacija i djeca zaslužuju prikladniji i veći prostor za ljetna okupljanja i druženja.

Sutra (srijeda) će se na Dječjem odjelu od 9 do 11 sati održati kreativno-ekološka radionica “OSMIJEH NA POLICI”, a voditeljica će biti Senka Serdar, med.sestra i kreativna suradnica Gradske knjižnice.

Organizator: GKNG
Suradnici: Dječji vrtić , Glazbeni odjel OŠ Mato Lovrak , POU M.A.R.

Related Post