POČEO DJEČJI TJEDAN POD MOTOM „LJUBAV DJECI PRIJE SVEGA“

1618 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 2. listopada 2017. – Društvo „Naša djeca“ i ove  godine u povodu Dječjeg tjedna  pod motom „Ljubav djeci prije svega“ organizira brojna događanja s djecom i za djecu.

-Budimo  u Dječjem tjednu  spremni pomoći, potičimo  druge  na dobro i pokažimo brigu, strpljenje i ljubav djeci u svojoj sredini- poruka je iz  Društva „Naša djeca“.

Dječji tjedan  počeo je danas  okupljanjem  učenika iz osnovnih škola i vrtića  na središnjem  gradskom trgu. Djeca su se družila ali i uputila  poruke i želje  starijima, ponajprije gradskoj vlasti u nadi  da  će im, kako se čulo sa pozornice,  sada već lijep grad učiniti još ljepšim,  proširiti sadržaje, a jedan je i gradski bazen, kako bi  im život u gradu bio kreativniji i sadržajniji.  Djeca su se zahvalila  svima, posebno roditeljima, bakama i djedovima, koji o njima skrbe i poklanjaju im veliku pažnju, ali i upozoravala, naprimjer  vozače, da paze kako   voze jer su i oni sudionici u prometu.

Okupljenu djecu i  odrasle  pozdravila je  Verica Lukačević, predsjednica  Društva „Naša djeca“  i izrazila zadovoljstvo što su se okupili da obilježe Međunarodni dan djeteta i službeno započnu  najljepši tjedan u godini.

-Moto Dječjeg tjedna je „Ljubav djeci prije svega“. Vjerujem da vam ljubavi ne nedostaje, ali pozivam odrasle da, ovaj tjedan osobito, odvoje  malo više vremena  kako bi zajedno uživali u ovim jesenskim danima. Da bi vam u Dječjem tjednu  bilo ugodno pobrinuli su se članovi volonteri Društva „naša djeca“ , zajedno s Gradom Nova Gradiška i Pučkim otvorenim učilištem, koji su pripremili  niz aktivnosti- kazala je Verica Lukačević i djecu pozvala na likovno-plesne radionice, na besplatnu projekciju filma Medvjedić Paddington i na humanitarnu utrku  „ZA TVOJ KORAK TISUĆU NAŠIH“, koja će se održati u subotu i kada će se trčati i prikupljati sredstva  za liječenje Matea Sverića.

Djecu je u ime Grada Nova Gradiška, gradonačelnika Vinka Grgića  i zamjenice gradonačelnika Ivane Trupine pozdravio  zamjenik gradonačelnika  Borislav Vidošić.

-Vi ste ukras ovog grada, vi ste ljepota i budućnost  ovog grada. Nadam se da ste zadovoljni  načinom na koji Grad skrbi  i brine o vama. Mislimo da će to u budućnosti biti još  bolje i kvalitetnije. Ovaj tjedan je vaš tjedan i nemojte se ustručavati svojim nastavnicama, tetama, roditeljima, djedovima i bakama,  govoriti i tražiti ono što trebate.  Sutra imate prijem kod gradonačelnika. Pripremite se dobro i recite mu ono štio vas muči što želite kako bi pronašli sredstva  da život u našem gradu bude  za vas što bolji i kvalitetniji – kazao je zamjenik gradonačelnika  Borislav Vidošić.

 

Related Post