POD POKRTOVITELJSTVOM BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE ODRŽAN

764 0

SLAVONSKI BROD, 3. studeni 2014. – Održan je 5. kongres pilanara jugoistočne Europe na kojemu sudjeluje preko 200 sudionika – stručnjaka iz područja pilanarstva, šumarstva, drvne industrije te proizvođača prateće tehnologije

iz Hrvatske te zemalja iz okruženja. Organizator Kongresa je Hrvatski drvni klaster uz potporu brojnih suorganizatora, pokrovitelja i regionalnih partnera iz zemlje i inozemstva.

 

Sudionici ovog Kongresa, kroz stručna predavanja, panel-rasprave te tematske radionice, raspravljaju o trenutnom stanju na regionalnom i međunarodnom tržištu piljene građe, primjeni tehnoloških inovacija kao preduvjeta veće konkurentnosti pilana, o mogućnosti korištenja EU fondova i fondova ruralnog razvoja kao i o mogućnostima i projektima korištenja drvne biomase za proizvodnju energije.

Brodsko-posavska županija je službeni pokrovitelj i regionalni partner 5. Kongresa pilanara jugoistočne Europe. Izaslanstvo organizatora Kongresa predvođeno predsjednikom Hrvatskog drvnog klastera Darkom Prodanom i direktorom Marijanom Kavranom, uoči samog otvorenja Kongresa, primili su župan Danijel Marušić zajedno sa zamjenikom župana Davorom Vlaovićem i pročelnikom Upravnog odjela za gospodarstvo Stjepanom Bošnjakovićem. Zahvaljujući Županiji na financijskoj potpori Kongresu, ali i na izvrsnoj dugogodišnjoj suradnji, organizatori su ukratko predstavili aktualno stanje u branši te istakli postupan oporavak ovog sve značajnijeg gospodarskog i izvoznog sektora.

 

5. kongres pilanara jugoistočne Europe službeno je otvorio ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a uz predstavnike Hrvatske komore inženjera šumarstva i drvne tehnologije, Instituta LHK iz Rosenheima (Njemačka), Ministarstva poljoprivrede Republike Srpske, Hrvatskih šuma i grada Slavonskog Broda, skup je u ime Brodsko-posavske županije kao pokrovitelja Kongresa pozdravio zamjenik župana Davor Vlaović.

Related Post