POŽEŠKA BISKUPIJA

549 0

Prigodom proglašenja svetim pape Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, od 23. do 27. travnja vjernici ove Biskupije hodočaste u Rim pod vodstvom biskupa Antuna Škvorčevića.

Prvoga dana, 24. travnja hodočasnici će posjetiti baziliku sv. Pavla izvan zidina, baziliku sv. Klementa i sv. Ivana Lateranskog, a središnji dio je sveta misa u bazilici San Lorenzo in Lucina koju predvodi biskup Škvorčević u zajedništvu s dvadesetak svećenika i iskazati čast sv. Lovri, đakonu i mučeniku, nebeskom zaštitniku Požeške biskupije.

 

Dana 25. travnja hodočasnici će najprije sudjelovati na euharisitijskom slavlju koje u Bazilici sv. Petra na grobu bl. Ivana Pavla II. predvodi biskup Škvorčević u zahvalu što je utemeljio Požešku biskupiju i kako bi je povjerili njegovu zagovoru. Ostatak dan predviđen je za osobnu molitvu u Bazilici sv. Petra te za razgledavanje Vatikana, Anđeoske tvrđave, Panteona, crkve Santa Maria sopra Minerva i sv. Ignacija Loyolskog.

 

Trećega dana, 26, travnja hodočasnici će razgledati baziliku sv. Marije Velike, crkvu sv. Petra u okovima, Koloseum, Forum Romanum, Fontanu di Trevi kao i druge znamenitosti, a središnji dio programa bit će sveta misa u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima povezanoj s Papinskim hrvatskim zavodom sv. Jeronima.

 

Vrhunac hodočašća je u nedjelju, 27. travnja kada će hodočasnici sudjelovati na misi kanonizacije pape Ivana Pavla II. i Ivana XXIII., koju na trgu sv. Petra predvodi papa Franjo. Nakon slavlja predviđen je povratak kući uz kratko razgledavanje znamenitosti grada Siene.

Related Post

U POŽEŠKOJ BISKUPIJI

Autor - 27/08/2012 0
U nedjelju, 26. kolovoza uvedena je u službu nova skupina župnika koji su ljetos u Požeškoj biskupiji primili dekrete. Biskup…

GODINA VJERE

Autor - 03/03/2013 0
U subotu, 2. ožujka vjernici Novogradiškog i Novokapelačkog dekanata predvođeni svojim župnicima hodočastili su u požešku Katedralu prigodom Godine vjere,…