POŽEŠKA BISKUPIJA

725 0

POŽEGA 11. rujan 2014. – Katolička osnovna škola u Požegi započela je na blagdan Male Gospe, 8. rujna s novom nastavnom godinom. Uz dosadašnje učenike u školske klupe po prvi put sjelo je i četrdeset novih đaka prvaka

šeste generacije Katoličke osnovne škole u Požegi.

 

Na ulazu u školu prvašiće i njihove roditelje dočekali su učenici iz drugog razreda, dosadašnji i novi ravnatelj Ivica i Želimir Žuljević kao i učiteljice Zrinka Bešlić i Monika Kir-Petričević te su ih svi redom pozdravili i s radošću uputili u učionicu produženog boravka gdje im je upriličena dobrodošlica i prigodni program. Dragi gost i osnivač škole biskup dr. Antun Škvorčević ni ove godine nije izostavio dolazak prvoga dana u školu i susret s prvašićima i njihovim roditeljima. Nakon pjesme zbora Katoličke osnovne škole „Veselimo se svi“ pod vodstvom prof. Ljube Šolić, pozdravio je učenike i roditelje te novog ravnatelja Želimira Žuljevića. Naglasio je da je katolička škola posebna po odgojno-obrazovnom projektu utemeljenom na evanđeoskom poimanju čovjeka, po kojem on nije slučaj nego biće smišljeno Božjom ljubavlju koja je u Isusovu križu pobijedila smrt i uzdigla ga na najveće dostojanstvo. Spomenuo je da katolička škola ima odgojno-obrazovnu zajednicu, a to su učitelji, roditelji i djeca, koja nastoji navedeni projekt ostvarivati te da pri tom važnu ulogu imaju roditelji koji surađuju s djecom i učiteljima kako bi se djeci omogućio rast u cjelovitosti njihova duhovno tjelesnog bića te im škola bila proširena obitelj. Biskup je zahvalio roditeljima što su se uključili u spomenuti odgojno-obrazovni projekt škole, te zazvao na njih i djecu Božji blagoslov.

 

Učenici drugog razreda izveli su zatim prigodni program dobrodošlice kroz riječ i pjesmu a ravnatelj Želimir Žuljević predstavio je prvašima i njihovim roditeljima djelatnike škole i njihove učiteljice koje su poimenice prozvale učenike 1.a i 1.b razreda, podijelile im prigodne lančiće s imenima i povele u njihove razrede gdje je kratki susret završio upoznavanjem i druženjem.

Related Post