POČEO FESTIVAL KAVE I SLAVONSKIH KOLAČA

629 0

NOVA GRADIŠKA, 9. svibanj 2015. – Danas je u Novoj Gradiški u organizaciji Turističke zajednice grada Nova Gradiška počeo jedinstveni Festival kave i slavonskih kolača.

Novogradiščani i njihovi gosti, posjete li Hotel „Kralj Tomislav“, Caffe & lounge bar IN, Caffe bar / Kavana EXIT i Cafe bar – noćni bar The Corner Pub sve do 16. svibnja svakodnevno, uz slavonske kolače obrta za proizvodnju kolača „Mađarica“, vlasnice Emice Ivković, kušati velik izbor kava s raznim okusima i toplih napitaka po popularnim cijenama.

Moći će se kušati i specijalne kave „Karlo Dieneš” i “Kramarić Ivo”.

Uz nastupe tamburaških sastava „Lađari“ „Žute dunje“, „Ambar“ i „Tkanica“, te Gradske glazbe posjetitelji će moći osjetiti okus kvalitetna kutjevačka vina i piva „Bošnjak“.

Bit će tu i drugih prigodnih programa i nastupa uličnih zabavljača.

 

U tjedan Festivala kave i slavonskih kolača danas su prije podne, Novogradiščane okupljene u središtu grada, uveli folkloraši i tamburaši kulturno-umjetničkog društva Udruge umirovljenika Nova Gradiška, te ulični zabavljači.

– Ovakvim sadržajima i manifestacijama upotpunjuje se turistička ponuda u Slavoniji i svakako je jedan od razloga da nam dođu gosti. Nova Gradiška je od Zagreba udaljena svega sat vremena pa zašto Zagrepčani ne bi došli u Novu Gradišku i posjetili neki od naših prekrasnih lokala – kazala je Dinka Matijević, direktorica TZ Nova Gradiška.

-Ova manifestacija nije samo novi turistički proizvod i inovacija na planu turizma i gastronomije. Ovo što se događa u ovo subotnje jutro je samo početak događaja koji će ovih dana u Novoj Gradiški okupljati ljude. Mi u Gradu podržavamo inicijativu Turističke zajednice i zahvalni smo svima koji su se odazvali pozivu da sudjeluju na ovoj turističkoj manifestaciji našem gradu. Drago nam je što će ova manifestacija okupiti i brojne udruge, koji će svojim kulturnim i zabavnim programima upotpuniti događanja ovih dana. Želim istaknuti da je Grad Nova Gradiška već duže vrijem postao mjesto gdje se zahvaljujući sluhu ljudi organiziraju događanja koja okupljaju ljude. Sve više događanja zbiva na ulici, od uličnih zabavljača i Gradske glazbe do izložbi Old timer kluba, što našem gradu daje jedno posebno i pozitivno ozračje – izjavila je zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević.

Related Post

JESENSKO ŠMINKANJE GRADA

Autor - 06/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 6. listopad 2012. – U akciji jesenskog uređenja gradskih zelenih površina i cvjetnih gredica djelatnici Slavče danas su…