POLICIJA USPJEŠNA U OTKRIVANJU LOPOVA

580 0

Sukladno zakonu oštećene osobe mogu pokrenuti privatne

tužbe – SLAVONSKI BROD, 8. svibanj 2015. – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četiri osobe, riješili su sedam (7) imovinskih kaznenih djela i to: četiri (4) kaznena djela teške krađe i tri (3) kaznena djela krađe.

 

UKRAO 700 LITARA GORIVA – Naime, policija sumnjiči 43-godišnjaka da je u vremenu od 15. do 23. travnja, na području športsko rekreacionog centra Migalovci i Bečica, provalio u dva rezervoara radnih strojeva i kontejner (vlasništvo poduzeća sa brodskog područja), otuđivši pritom oko 700 litara goriva, pričinivši štetu od više tisuća kuna.

 

PROVALIO U RASHLADNU VITRINU I UKRAO BEZALKOHOLNA PIĆA – U daljnjem kriminalističkom istraživanju, potvrđena je sumnja, da je 28-godišnjak, u Slavonskom Brodu, Ulica T. Skalice, početkom svibnja, provalio u rashladnu vitrinu kioska, otuđivši pritom više komada bezalkoholnog pića, oštetivši vlasnika za nekoliko stotina kuna.

Protiv 43-godišnjaka i 28-godišnjaka, policijski službenici podnose posebna izvješća kao dopune kaznenim prijavama Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje četiri kaznena djela teške krađe.

 

UKRALI TENISICE, APARAT ZA ZAVARIVANJE I TRIMER – Nadalje, policija sumnjiči 21-godišnjaka i 18-godišnjaka da su počinili tri (3) kaznena djela krađe. Spomenutim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je, da je 21-godišnjak, dana 5. svibnja, u vremenu od 9,30 do 11sati, u Slavonskom Brodu, iz svlačionice sportske dvorane Vijuš otuđio tenisice, oštetivši 27-godišnjeg vlasnika za više stotina kuna.

Policijski službenici sumnjiče 18-godišnjaka, da je u vremenu od 19. do 29. ožujka, na području općine Oriovac, u dva navrata, iz nezaključanih šupa (vlasništvo 50-godišnjaka i 71-godišnjaka), otuđio aparat za zavarivanje i motorni trimer. Policija je pronašla otuđeni motorni trimer i vratila vlasniku, te nastavlja traganje za ostalim otuđenim predmetima.

Policijski službenici su oštećene osobe upoznali sa pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona.

Related Post