POILICIJSKA UPRAVA BRODSKO – POSAVSKA

1937 0

SLAVONSKI BROD, 26. veljače 2013. – Rukovoditelji ustrojstvenih jedinica Policijske uprave brodsko-posavske sudjelovali su u (četvrtak i petak) dvodnevnom programu psihoedukacije „Stres, trauma – psihološka prva pomoć“.

Psihoedukaciju su proveli psiholozi u Odjelu za psihološku i zdravstvenu zaštitu na radu pri Sektoru za upravljanje ljudskim potencijalima u Ministarstvu unutarnjih poslova, koji su sa aktivnostima započeli prošle godine s ciljem educiranja srednjeg rukovodnog kadra u policiji i osposobljavanja za voditelje psihološke podrške. Dosad su ovako educirani voditelji na razini države imali 13 intervencija.

 

Sudionici edukacije su upoznati o tome što je profesionalni stres, o reakcijama i posljedicama, kako se suočiti i upravljati stresom i traumom, te postupcima psihološke prve pomoći. Također su prošli i praktične vježbe. Svi koji su bili na edukaciji postaju voditelji psihološke podrške, koji će u potrebnom trenutku, u specifičnim i iznimno stresnim situacijama reagirati i dati psihološku prvu pomoć svojim radnim kolegicama i kolegama.

Related Post