Pokazna vježba Vojne policije i demonstracija upotrebe pasa u uhićenju kriminalaca

272 0

Autor Franjo Samardžić
NOVA GRADIŠKA, 29. rujna 2019. – Nažalost, mali broj ljudi pratio je jučer na Cvjetnom trgu pokaznu vježbu koju je priredio Centar za obuku i dresuru službenih pasa Vojne policije, a demonstrirali vodiči pasa i markirant (osoba na kojoj psi testiraju svoju agresivnost), posebno dva psa, njemački ovčar, koji je bio i mirovnoj operaciji ISAF u Afganistanu i nizozemska ovčarka.
Demonstrirali su kako su kao tim uvježbani prilikom visokorizičnih hvatanja i uhićenja počinitelja kaznenih djela, te koliko je važna povezanost između vodiča o psa bez koje tim neće funkcionirati.
Dodajmo da su naše oružane snage jedne su od malobrojnih u svijetu koje imaju službene pse iz vlastitog uzgoja. Ova pokazna vježba organizirana je u povodu jučerašnjeg obilježavanja 28. obljetnice 121. brigade HV-e Nova Gradiška.

Related Post

PROJEKT EUROPSKE UNIJE

Autor - 19/03/2013 0
25 nositelja projekta iz novogradiške i brodske Industrijsko-obrtničke škole, Industrijskog parka Nova Gradiška i brodske ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje…

NOVOGRADIŠKO GLAZBENO LJETO

Autor - 22/08/2016 0
NOVA GRADIŠKA – Večer tradicije i folklorne baštine dogodila se 21. kolovoza i novogradiški središnji trg oživjela prekrasnim narodnim nošnjama,…