POLICIJA – DEVET KAZNENIH DJELA ZA 24 SATA

1236 0

NOVA GRADIŠKA, 4. veljače 2011. – Jučer je na području iz nadležnosti rada policijske uprave evidentirano ukupno devet kaznenih djela od kojih je najviše (sedam) protiv imovine. U oblasti prometa na prometnicama policijske uprave jučer se dogodila jedna prometna nesreća s materijalnom štetom, te je evidentiran jedan prekršaj zbog kršenja odredbi Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, a policijski službenici su protiv prekršitelja podnijeli optužni prijedlog.

 

Unatoč zabrani vozio i bio pijan

 

Policijski službenici Policijske postaje Okučani su jučer oko 18 sati u Medarima obavljajući nadzor u prometu, zaustavili vozača sa osobnim automobilom „Opel Corsa“. Utvrdili su da je vozač (46-godišnjak) upravljao vozilom, iako mu je Prekršajni sud Nova Gradiška rješenjem izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije od 1. prosinca prošle godine do 24. travnja ove godine. Alko-testiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu 46-godišnjaka u iznosu od 1,39 promila. Doveden je i zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja. Policija protiv njega podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradišci zbog počinjenog kaznenog djela izigravanje zabrana iz sigurnosnih mjera i pravnih posljedica osude, te optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Prošao kroz crveno

 

Noćas oko 0,55 sati policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod uočili su osobni automobil „Seat Cordoba“ kako je prošao na raskrižju M. Gupca i P. Krešimira IV, iako je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo. Nakon što su zaustavili vozilo, utvrdili su da je za upravljačem 34-godišnjak koji je bio pod vidnim utjecajem alkohola. Alko-testom je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,77 promila. Vozač je doveden i zadržan u službenim prostorijama do otriježnjenja sukladno zakonskim odredbama. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Related Post

JEDAN TEŠKO POVRIJEĐEN

Autor - 20/01/2014 0
OKUČANI, 20. siječanj 2014. – U petak oko 18 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Okučani dogodila se prometna nesreća…

DOŠAO S PUPŠKOM I PUCAO

Autor - 30/04/2015 0
OKUČANI, 30. travanj 2015. – Policija je provela kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom s područja Okučana zbog sumnje u počinjenje više…