POLICIJA OBAVJEŠTAVA I UPOZORAVA – 9. megabikers susreti u Sl. Brodu

429 0

10. svibanj 2012. – Od 11. do 13. svibnja 2012. godine na području

grada Slavonskog Broda održat će se 9. megabikers susreti. Prema saznanjima iz ranijih godina poznato je da će građani u velikom broju posjetiti sve aktivnosti u vezi navedenih moto-susreta, a posebice utrku ubrzanja, te pokaznu vožnju motociklista ulicama i cestama Slavonskog Broda. Zbog tih aktivnosti prometovanje će u gradu Slavonskom Brodu biti pojačano.

 

U petak 11. svibnja 2012. godine program se odvija na Poloju u vremenu od 20,00 do 04,00 sati, te će u tom vremenu prometna policija pojačano nadzirati promet u navedenom dijelu grada i cestama koje vode prema navedenom izletištu. U subotu 12. svibnja 2012. godine privremeno se zatvara promet u svrhu održavanja utrka ubrzanja od 09 do 15 sati na dionici ceste D53 od križanja s D525 do semaforiziranog križanja s produženom Svačićevom.

 

Promet vozila prema graničnom prijelazu Slavonski Brod i obrnuto odvijat će se obilazno Sjevernom veznom cestom (D53), Zagrebačkom ulicom (Ž4208), Svačićevom ulicom (Ž4209), semaforizirano raskrižje prema Naselju Jelas i ponovo na D53, te će na svim raskrižjima biti postavljena dodatna prometna signalizacija o obilaznom smjeru.

 

Promet Kolovorskom ulicom odvijat će se jednosmjerno u smjeru istok-zapad, a Getaldićevom ulicom jednosmjerno u smjeru zapad-istok, a na ulazima u navedene ulice nalazit će se i odgovarajuća prometna signalizacija. U Opatijskoj ulici također će biti postavljena dodatna prometna signalizacija o obaveznom smjeru kretanja vozila, prije raskrižja s Jadranskom ulicom.

 

Parkiranje vozila gledatelja predviđeno je na prostoru pored nogometnog igrališta NK „Amater“, te na zelenim površinama u Jadranskoj i Kolodvorskoj ulici. Nadzor parkiranja vozila vršit će redarska služba organizatora, a policijski službenici motociklisti i pripadnici Prometne jedinice mladeži zabranit će zaustavljanje i parkiranje na kolniku navedenih ulica.

 

Parkiranje vozačima motocikla bit će dozvoljeno na D53, na dijelu od semaforiziranog raskrižja do Kolodvorske ulice na način da će se motocikli moći parkirati s lijeve i desne strane kolnika, kako bi kroz sredinu kolnika ostao prolaz za vozila (hitna medicinska pomoć, vatrogasci, policija itd.). Postaja prometne policije će u osiguranje protočnosti prometa uključiti i pripadnike Prometne jedinice mladeži za upravljanje prometom na određenim raskrižjima.

 

Pokazna vožnja odvijat će se slijedećom trasom kretanja: Poloj, Splavarska, cesta prema gradu između stadiona i dvorane, ulicama Stanka Vraza, Vlatka Mačeka, Šetalište braće Radić, Vukovarska, Svačićeva, Kumičićeva, Budakova, Željeznička, Osječka, Sjeverna vezna cesta, Bukovlje, Firov kraj, Podvinje do „Cekina“, Sjeverna vezna cesta, Svetog Antuna, Kumičićeva, Budakova, Vinogradska, Sjeverna vezna cesta, Zagrebačka, Svačićeva, Vukovarska, Petra Krešimira IV., Trg Josipa Godlara, Štrosmajerova, Štampareva, Stanka Vraza, Splavarska, Poloj.

 

 

Na izletištu Poloj parkiranje će biti organizirano na način da će se vozila moći parkirati unutar izletišta. Parkiranje na cesti prema Poloju i zelenoj površini s južne strane kolnika nije dozvoljeno

 

. Promet pješaka dozvoljen je isključivo pješačkom stazom koja je u potpunosti izgrađena do Poloja. Molimo sve građane da na vrijeme nabave ulaznice za program koji će se odvijati na Poloju, a također da pravovremeno dođu na Poloj kako bi se izbjeglo stvaranje kolona i zastoji u prometu.

 

Tijekom moto susreta policijski službenici će biti maksimalno angažirani, a da bi i ovi moto susreti prošli u najboljem redu pored prometne policije biti će angažiran i veliki broj policijskih službenika temeljne, kriminalističke, granične i interventne policije.

Related Post