POLICIJA U AKCIJI: Policija lovi lopove i imigrante

539 0

18. siječanj 2012. – Jučer je na području iz nadležnosti rada

policijske uprave, evidentirano sedam (7) kaznenih djela, od kojih je šest kaznenih djela imovinskog karaktera (u većini krađe). U području prometa, dogodila se jedna (1) prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Također je evidentiran jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju i jedan (1) slučaj dragovoljne predaje oružja policiji.

 

NAPUŠTENA KLAONICA NA METI LOPOVA – Jučer, oko 10 sati, u Policijsku postaju Okučani, dojavljeno je, da je netko provalio u prostorije klaonice na području općine Okučani. Policijski službenici su izlaskom na mjesto događaja, utvrdili da je iz klaonice koja nije u funkciji otuđeno više komada metalnih vrata i dr., te je na takav način vlasnik oštećen za više tisuća kuna. Policija nastavlja daljnji rad u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela.

 

STARICI IZ KUĆE UKJRAO NOVČANIK – Policija je jučer, oko 11.40 zaprimila dojavu da je netko ukrao novčanik iz obiteljske kuće u Boškovićevoj ulici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su oko 12 sati, u Kolodvorskoj ulici, uočili 25-godišnjaka i nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje u kazneno djelo krađe. Pritom su utvrdili da je on, jučer, između 7 i 8 sati, iz otvorene kuće u vlasništvu 74-godišnjakinje, otuđio novčanik sa nekoliko tisuća kuna i dokumentima. U međuvremenu, novac je potrošio, a novčanik sa dokumentima ostavio u odvodnom šahtu. Policijski službenici su novčanik sa dokumentima pronašli i vratili vlasnici. Oštećena je u policiji podnijela kaznenu prijavu na zapisnik protiv 25-godišnjaka, koja će biti dostavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

STARO PETROVO SELO JE ZA MAROKANCA BILO U ITALIJI – Policijski službenici su završili istraživanje, kojim su utvrdili da je 37-godišnji državljanin Maroka, nezakonito ušao u Hrvatsku iz Srbije u tovarnom sanduku nepoznatog teretnog vozila, čiji vozač ga je ostavio na njemu nepoznatom mjestu rekavši da je u Italiji, no on je nakon dužeg pješačenja stigao do autoceste i shvatio da je u Hrvatskoj, a policajci su ga uočili u ugostiteljskom objektu u Starom Petrovom Selu. Policijska postaja Nova Gradiška, jučer je donijela rješenje o protjerivanju 37-godišnjeg državljanina Maroka, uz zabranu ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj u trajanju od jedne godine, te nastavlja s postupkom readmisije, odnosno vraćanja stranca u Republiku Srbiju.

 

DRAGOVOLJNO PREDAO PUŠKE RUČNE IZRADE – Dana 17. siječnja, oko 12.15 sati, jedan građanin, sa područja općine Rešetari, odlučio se na dragovoljnu predaju oružja i pozvao policiju. Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, potom su preuzeli dvije puške ručne izrade i 42 komada puščanog streljiva kalibra 7,9 mm.

 

NAPOMENA: I dalje je aktualna akcija „Manje oružja – manje tragedija“, pa građani mogu dragovoljno policiji predati oružje koje nezakonito posjeduju, bez straha da će biti kažnjeni. Nakon odluke o dragovoljnoj predaji, potrebno je nazvati policiju na 192, koja će uputiti policijske službenike po oružje.

Related Post