POLICIJA U ISTRAŽIVAČKOM PROJEKTU SA AMERIČKOM ORGANIZACIJOM

1074 0

SLAVONSKI BROD, 9. veljače 2011. – Policijsku upravu brodsko-posavsku

jučer su posjetile tri predstavnice organizacije Advocates for Human Rights, koje borave u Republici Hrvatskoj od 7. do 18. veljače. Ovoj policijskoj upravi obratile su se sa zamolbom za suradnju u istraživačkom projektu i molbom za intervju u sklopu istraživanja vezano uz implementaciju zakona u Republici Hrvatskoj.

 

Naime, američka organizacija Advocates for Human Rights iz Minnesotte (www.theadvocatesforhumanrights.org) u partnerstvu s bugarskom organizacijom Bulgarian Gender Research Foundation (www.bgrf.org) provodi istraživanje pod nazivom „Monitoring provedbe zakona o zaštiti od nasilja u obitelji“ na području Republike Hrvatske, a Autonomna ženska kuća Zagreb pridružila se projektu kao lokalni partner.

 

Svrha dolaska predstavnika navedene organizacije je provođenje intervjua sa stručnjacima, između ostalih institucija i iz policije, o provedbi zakona iz područja zaštite od nasilja u obitelji. Predstavnicama ove organizacije (08. veljače) na raspolaganju je bio Alen Marjanović, policijski službenik specijaliziran za maloljetničku delinkvenciju Policijske postaje Slavonski Brod.

 

Alen je policijski službenik s dugogodišnjim iskustvom na ovim poslovima, te izlazi na teren kad je upućen poziv zbog nasilja u obitelji. U okviru provedenog dvosatnog intervjua, Alen je pokušao predstavnicama pružiti osnovne informacije, odnosno iskustva iz svog resora, iskustvima sa zakonodavstvom, provedbom zakona i eventualnim problemima.

Related Post