POLICIJA UHVATILA LOPOVE

365 0

SLAVONSKI BROD, 27. srpnja 2015. – Zbog više kaznenih djela teške krađe, provale u obiteljske kuće i stanove policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod proveli su kriminalističko istraživanje nad tri ženske osobe

u dobi od 25, 49 i 50 godina s područja općine Oriovac. One su osumnjičene da su tijekom prošle godine i do srpnja ove godine na području općina Oriovac, Sibinj, Brodski Stupnik počinile 21 kazneno djelo teške krađe (provale u obiteljske kuće).

 

U ovim provalama iz obiteljskih kuća otuđena je razna roba i predmeti kao npr. bijela tehnika, televizori, dvije mašine za šivanje, mikrovalna pećnica, zatim razni alati, bušilice, brusilice, motorne i ubodne pile, trimer za šišanje trave, razni odjevni predmeti, jakne, odjela, obuća, više komada raznih stolnjaka, heklanih miljea, posteljine, ručnika, zlatni i srebrni nakit i predmeti od zlata, jedan ražanj, jedan zidni sat, bakrene cijevi za grijanje, više komada raznog alkoholnog pića, strani i domaći papirni novac i drugi vrijedni predmeti.

 

Osim ovih kaznenih djela 25-godišnjakinja je osumnjičena da je zajedno sa još tri osobe (dvije muške 22 i 38 godina i jedna ženska 27 godina) s područja općine Sibinj tijekom mjeseca srpnja ove godine počinila tešku krađu, kada je provaljeno u obiteljsku kuću 63-godišnjaka na području općine Brodski Stupnik dok se vlasnik nalazio u Austriji. Tom prilikom je iz prostorija obiteljske kuće otuđen jedan televizor, indukcijska ploča za kuhanje, više komada posteljine, plahti za krevete, ručnika, dva jastuka, kutija s božićnim ukrasima, veća količina raznog alkoholnog pića čime je vlasnik oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija je dio ukradenih predmeta pronašla kod osumnjičenih i biti će vraćeni vlasniku. Zbog kaznenih djela teška krađa policija će protiv osumnjičenih osoba nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava.

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod riješili su još šest kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe. Za ova kaznena djela osumnjičen je 28-godišnjak s područja općine Nova Kapela, a osumnjičen je i 27 godišnjak iz Slavonskog Broda da je zajedno s njim sudjelovao u tri kaznena djela krađe od šest počinjenih krađa. Krađe su počinjene na području Slavonskog Broda od 9. do 24. srpnja ove godine na štetu pet ugostiteljskih objekata i jedne tvrtke iz Slavonskog Broda, a tom prilikom je sa otvorenih terasa ugostiteljskih objekata i dvorišta tvrtke otuđeno pet suncobrana dimenzija 3×3 i 4×4 metra, jedan metalni stol s četiri stolice i jedan samostojeći barski stol s četiri barske stolice čime su oštećeni vlasnici za nekoliko desetaka tisuća kuna.

 

Osim ovih šest krađa 28-godišnjak je osumnjičen da je u noći 15./16. srpnja počinio kazneno djelo teške krađe provalivši u jedan poslovni prostor u Slavonskom Brodu odakle je otuđio jednu električnu brusilicu, više litara motornog ulja i više boca alkoholnog pića. Većina ukradenih predmeta je pronađene i oduzeta od osumnjičenih i biti će vraćena vlasnicima.

 

Policijski službenici će protiv 28-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće kao nadopunu kaznenih prijava za šest kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe, a protiv 27-godišnjaka za tri kaznena djela krađe.

Related Post

UTVRĐUJE SE IDENTITET

Autor - 13/09/2013 0
U šumskom predjelu na području općine Podcrkavlje danas oko 11 sati djelatnici Hrvatskih šuma su prilikom obavljanja šumskih radova pronašli…

DRAGOVOLJNA PREDAJA ORUŽJA

Autor - 14/01/2013 0
Policija u podrumu kuće pronašla četiri protuoklopne tenkovske mine TMA-3, 11 upaljača za mine i tri sanduka sa ukupno 2960…