PROMETNA NESREĆA NA AUTOCESTI KOD NOVE KAPELE

534 0

NOVA GRADIŠKA / SLAVONSKI BROD – Jutros oko 1,30 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod mjesta Nova Kapela dogodila se prometna nesreća sa više ozlijeđenih osoba.

U prometnoj nesreći sudjelovala su tri osobna automobila u kojima je ozlijeđeno 12 osoba. Automobili su se kretali sjevernom kolničkom trakom iz smjera istoka prema zapadu, a tom prilikom od odbačenih dijelova ova tri automobila na suprotnu južnu kolničku traku oštećen je i osobni automobil koji se kretao iz smjera zapada prema istoku.

 

Osobnim automobilom, registracijskih oznaka Srbije upravljao je 44-godišnji srbijanski državljanin sa kojim su se u vozilu nalazile dvije putnice u dobi od 13 i 15 godina, srbijanske državljanke. Vozač ovog osobnog automobila dok se kretao lijevim preticajnim prometnim trakom nije se držao sredine obilježene prometne trake uslijed čega, lijevim kotačima zahvatio travnatu površinu s lijeve (južne) strane, a potom u zanošenju po kolničkoj traci ponovno prešao na travnatu površinu te prednjim a potom i zadnjim djelom vozila udario u zaštitnu odbojnu ogradu.

 

Nakon toga automobil se u prevrtanju vratio na lijevu (preticajnu) prometnu traku gdje ga je u tom trenutku zbog ne držanja potrebnog razmaka udario osobni automobil švicarskih registracija, koji se kretao iza njega u istom smjeru, kojim je upravljao 32-godišnji švicarski državljanin, a sa kojim se u vozilu nalazio 28-godišnjak i dvoje djece u dobi od jedne i četiri godine.

Od udara osobni automobil, srbijanskih registracija je odbačen na desnu (voznu) prometnu traku gdje je još jedan osobni automobil, švicarskih registracija, koji se kretao u istom smjeru iza ova dva osobna automobila zbog ne držanja potrebnog razmaka između vozila, kako bi izbjegao udar u osobni automobil, švicarskih registracija ispred sebe prešao na desnu prometnu traku i prednjim djelom automobila udario u prednji dio osobnog automobila, srbijanskih registracija.

 

Osobnim automobilom koji je posljednji udario u vozilo koje se prevrtalo po cesti, upravljao je 39-godišnji švicarski državljanin sa kojim se u vozilu nalazila 36-godišnjakinja i troje djece u dobi od četiri, šest i deset godina.

 

Prilikom prometne nesreće otpali dijelovi ovih vozila odbačeni su na južnu kolničku traku, kojom se u tom trenutku kretao od zapada prema istoku osobni automobil, njemačkih registracija, kojim je upravljao 40-godišnji njemački državljanin uslijed čega su na njegovom vozilu nastala materijalna oštećenja.

 

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozlijede opasne po život zadobio je 44-godišnji vozač osobnog automobila, srbijanskih registracija dok su 13 i 15-godišnjakinja, koje su se nalazile s njim u vozilu zadobili teške tjelesne ozlijede.

 

Teške tjelesne ozlijede zadobilo je i šestogodišnje žensko dijete koje se nalazilo u osobnom automobilu, švicarskih registracija koje je posljednje udarilo u vozilo. Ostali putnici iz ova tri vozila, njih osam zadobili su lakše ozlijede.

 

Liječnička pomoć je svima pružena u bolnici u Novoj Gradiški, a četiri osobe koje su teže ozlijeđene su zadržane na liječenju.

 

Zbog prometne nesreće i obavljanja očevida promet na sjevernoj kolničkoj traci bio je zatvoren do 5,20 sati kada je djelomično pušten zaustavnim trakom, a u 8,15 sati promet je pušten cijelom sjevernom kolničkom trakom.

 

Zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu policija će protiv sva tri vozača osobnih automobila nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu.

 

(Autor: Antun Jakobović PUBP)

Related Post

POLICIJSKA 24 SATA

Autor - 30/07/2014 0
SLAVONSKI BROD, 30. srpnja 2014. – Jučer oko 8,30 sati, na području općine Vrpolje, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje, postupajući…

POLICIJA UPOZORAVA

Autor - 04/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 4. svibanj 2015. – Bezobzirnim kradljivcima, krađu će svakako olakšati, otključana kuća ili automobil, novčanik, torbica ili drugi…