POLICIJA USPJEŠNO LOVI LOPOVE

413 0

14. siječanj 2013. – POLICIJSKI VIKEND – Policija je tijekom

vikenda, na području iz nadležnosti rada policijske uprave, zabilježila 26 kaznenih djela, od kojih je većina (21) kaznenih djela imovinskog karaktera. U prometu se dogodile tri (3) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su dvije osobe teško ozlijeđene, a jedna osoba je lakše ozlijeđena. Evidentirano je 16 prekršaja, od kojih sedam (7) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, tri (3) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tri (3) prekršaja iz Carinskog zakona, jedan (1) prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, jedan (1) prekršaj iz Zakona o oružju i jedan (1) prekršaj povrede Odluke o radnom vremenu.

 

UKRADEN ZLATNI NAKIT I NOVAC – Tijekom vikenda, netko je provalio u obiteljsku kuću u Slavonskom Brodu, u Popovićevoj ulici i stan u Slavonskom Brodu, naselje A. Hebranga, otuđivši iz unutrašnjosti zlatni nakit i novac, oštetivši vlasnike za više tisuća kuna. Također je netko provalio u obiteljsku kuću u Beravcima i otuđio veći novčani iznos (nekoliko desetaka tisuća kuna). Policija traga za počiniteljima.

 

UHVAĆEN KRADLJIVAC VIJAKA, ČAVALA, BAKRA, ČELIKA… – Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom iz Slavonskog Broda na okolnosti počinjenja kaznenog djela teške krađe. Pritom su utvrdili da je 46-godišnjak, sredinom lipnja prošle godine, provalio u skladište poduzeća u Budakovoj ulici, u Slavonskom Brodu, otuđivši veću količinu vijaka, nosača, čavala i dr., od bakra, čelika i slično, što je služilo za održavanje i popravak kolosijeka i električne mreže na željezničkoj pruzi. Na ovakav način oštetio je vlasnika za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policija protiv 46-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

 

VOLE KRASTI PLINSKE BOCE – Policijski službenici su dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da su 27-godišnjak i 34-godišnjak, u drugoj polovici prosinca, ušli u ograđeno dvorište, u vlasništvu 42-godišnjaka na području općine Gornja Vrba i otuđili plinsku bocu, prethodno prerezavši crijevo za dovod plina. Također je utvrđeno, da je 34-godišnjak, u Slavonskom Brodu, Kuhačeva ulica, iz ograđenog dvorišta u vlasništvu 58-godišnjakinje otuđio plinsku bocu, prerezavši crijevo za dovod plina. Nadalje je utvrđeno, da su 34-godišnjak i 27-godišnjak, početkom siječnja ove godine, također na području općine Gornja Vrba, iz otvorene šupe (vlasništvo 43-godišnjaka), otuđili motornu kosilicu, koju je policija pronašla kod treće osobe, oduzela i vratila vlasniku. Obzirom da je otkrila počinitelje ovih kaznenih djela, policija je upoznala oštećene sa pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona, te izvijestila nadležno državno odvjetništvo.

 

MALOLJETNICI UKRALI BAKRENU RINU – Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika u dobi od 16 i 17, policija je potvrdila da su oni, u noći, 4./5. siječnja u Slavonskom Brodu, u Bašićevoj ulici, sa kuće (vlasništvo 62-godišnjaka) otuđili više metara bakrene rine, koju su potom prodali u stanici za otkup sekundarnih sirovina. Policijski službenici su otuđene rine pronašli i vratili vlasniku, te o rezultatima kriminalističkog istraživanja izvijestili Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu.

 

UHVAĆEN KRADLJIVAC MOBITELA – Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod su proveli kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i utvrdili da je on u studenom prošle godine u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, u unutrašnjosti ugostiteljskog objekta, otuđio mobitel (vlasništvo 19-godišnjakinje), vrijednosti nekoliko tisuća kuna. Policija je pronašla otuđeni mobitel i vratila vlasnici, a protiv počinitelja podnosi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Related Post