POLICIJA – ŠVERCALI TABLETE, CIGARETE I SUHO MESO

1201 0

NOVA GRADIŠKA, 12. SRPNJA 2010. – Tijekom proteklog vikenda policija je u dva navrata na graničnom prijelazu Slavonski Brod prilikom granične kontrole na ulazu u Republiku Hrvatsku oduzela 496 komada raznih tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga.

 U prvom slučaju u petak oko 14,00 sati pronađeno je 316 komada tableta kod 20-godišnjaka iz Istarske županije, koje je on u osobnom vozilu marke „Opel Corsa“, ispod zadnjih sjedišta i u prostoru upravljača pokušao unijeti u Republiku Hrvatsku. U dogovoru s državnim odvjetništvom policija protiv 20- godišnjeg mladića podnosi kaznenu prijavu. U drugom slučaju policija je jučer desetak minuta poslije ponoći kod 44-godišnje državljanke Švicarske, koja je ulazila u Republiku Hrvatsku autobusom švicarskih registarskih oznaka u osobnoj prtljazi pronašla ukupno 180 komada tableta, koje je uz potvrdu oduzela, te uz dogovor s državnim odvjetništvom podnijela protiv nje kaznenu prijavu. Danas će se provesti hitni kazneni postupak protiv 44-godišnje strane državljanke.

 

 Provođenjem nadzornih dubinskih punktova radi zaštite državne granice, policija je u dane vikenda u dva slučaja oduzela ukupno 355 kutija raznih cigareta, 8 litara vina i 3 kilograma suhog mesa. U petak oko 22,00 sati kod mjesta Novi Varoš policija je kontrolom teretnog automobila marke „Mercedes“, kojim je upravljao 44-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, pronašla u kabini ispod vozačevog sjedišta 75 kutija raznih cigareta s nadzornim markicama Bosne i Hercegovine, 8 litara vina i 3 kilograma suhog mesa, koje je uz potvrdu oduzela, a u dogovoru s državnim odvjetništvom protiv stranca slijedi kaznena prijava redovnim putem. Policija je također u petak oko 21,30 sati u mjestu Gornja Vrba kontrolom osobnog automobila marke „VW Vento“, kojim je upravljao 32-godišnjak iz Slavonskog Broda, pronašla ukupno 280 kutija raznih cigareta s bosansko-hercegovačkim nadzornim markicama, koje su se nalazile u prtljažniku vozila. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

Related Post

UTVRĐUJE SE IDENTITET

Autor - 28/05/2015 0
SLAVONSKI BROD, 28. svibanj 2015. – Jučer, oko 13,30 minuta, u Slavonskom Brodu, u Splavarskoj ulici, u rijeci Savi pronađeno…

PROMETNA NESREĆA

Autor - 11/02/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 11. veljače 2014. – Dana 10. veljače, oko 16.05 sati, na raskrižju Benkovićeve ulice i prilaznog kolnika ka…