POLICIJSKA 24 SATA

542 0

Uhitili brodskog razbojnika

– SLAVONSKI BROD, 3. srpnja 2015. – U protekla 24 sata na području policijske uprave evidentirano je osam (8) kaznenih djela općeg kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta tri (3) kaznena djela su na štetu imovine i to dva (2) kaznena djela teške krađe i jedno (1) kazneno djelo razbojništva. U prometu na cestama dogodile su se dvije (2) prometne nesreće s materijalnom štetom. Evidentirana su dva (2) prekršaja. Od ostalih događaja zabilježen je jedan pronalazak neeksplodiranih ubojitih sredstava (minobacačka mina kod Okučana).

 

PRIJETIO NOŽEM I IZNUDIO NEKOLIKO TISUĆA KUNA – Jučer, 2. srpnja oko 17,30 sati u Slavonskom Brodu u jednoj trgovini pekarskih proizvoda dogodilo se kazneno djelo razbojništvo. Muška osoba je uz prijetnju nožem od 27-godišnje djelatnice zatražila novac što je ona i učinila i predala mu novac iz blagajne u iznosu nekoliko tisuća kuna, nakon čega je muškarac napustio prostor pekarnice. Oko 18,30 sati policija je uhitila 30-godišnjaka iz Slavonskog Broda kojeg se sumnjiči da je počinio ovo kazneno djelo. Kod osumnjičenog je pronađen jedan dio otuđenog novca i nož, a policijski službenici dovršavaju kriminalističko istraživanje nakon čega će osumnjičenog za kazneno djelo razbojništvo predati pritvorskom nadzorniku.

 

NEREGISTRIRANIM TEGLJAČEM PREKO GRANICE – Danas u jutro oko 1,30 sati na graničnom prijelazu Stara Gradiška na izlazu iz Republike Hrvatske kontroliran je teretni automobil – tegljač, mađarskih registracija, kojim je upravljao 32-godišnjak iz Zagreba. Zbog različitih podataka u prometnoj dokumentaciji vozila od registracijskih pločica i marke vozila izražena je sumnja u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprave. Daljnjim provjerama utvrđeno je da je teretno vozilo odjavljeno u svibnju ove godine. Policija je uz potvrdu oduzela registracijske pločice i prometnu dokumentaciju od vozača te će protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu za kazneno djelo krivotvorenje isprave. Vozaču je i zbog upravljanja neregistriranim motornim vozilom strane zemlje naplaćena novčana kazna od jedne tisuće kuna, a zbog obveze osiguranja motornih vozila koja sudjeluju u prometu na cestama sukladno Zakonu o obveznom osiguranju uručen je prekršajni nalog s novčanom kaznom od 500 kuna plus 500 kuna troškovi postupka.

Related Post