SVETKOVINA PREDRAGOCJENE KRVI KRISTOVE

488 0

NOVA GRADIŠKA, 3. srpanj 2015. – Članovi zajednica Krvi Kristove iz Nove Gradiške i Starog Petrovog Sela, pripravljali su se duhovno za 1. srpnja, svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove.

Trodnevni program odvijao se u župnoj crkvi Kraljice svete krunice, u južnom dijelu Nove Gradiške. Prve i druge večeri program je vodio župnik ove župe, vlč. Ivan Štivičić. Vjernici su molili krunicu s razmatranjima, poslije toga slavili su svetu misu. Drugog dana, nakon molitve Časoslova, također su zajednički molili krunicu i nazočili svetoj misi. Treće večeri, na samu svetkovinu Predragocjene Krvi Kristove, svetu misu je slavio fra Bono Tomić iz župe Trn kod Banja Luke. Vjernici su se ispitom savjesti najprije pripravili za svetu ispovijed. Poslije sakramenta pomirenja, slavljena je sveta misa, a nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim. Bilo je doista lijepo i svečano, u znaku duhovnosti i pobožnosti Krvi Kristove, koju članovi zajednica njeguju i svakodnevno žive. Trodnevni program i susret završili su domjenkom i druženjem.

 

Novogradiška zajednica Krvi Kristove broji 40-ak članova, staropetrovoselska 25. Kako ističe voditeljica jedne i druge zajednice s. Bernadeta Tomić, Klanjateljica Krvi Kristove, uskoro će se u zajednice uključiti i novi, mladi članovi.

 

Tekst i fotografije: Višnja Mikić

Related Post

RADOST ŽIVOTA

Autor - 14/01/2013 0
U predvečerje blagdana Krštenja Gospodnjega, 12. siječnja požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je župu sv. Josipa u Vrbju, predvodio euharistijsko…