POLICIJSKA 24 SATA

319 0

Marihuana, krađe i prijevare, pijanci za volanom

 

10. prosinac 2013. –  KRIVOTVORENOM POTVRDOM DO NOVCA – U ponedjeljak (9. prosinca), oko 10.30 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, na novogradiškom području, zatekli su dvojicu 27-godišnjaka, koji su koristeći krivotvorenu potvrdu tražili novčanu pomoć i neovlašteno prodavali kalendare. Policijski službenici su od jednog 27-godišnjaka oduzeli krivotvorenu potvrdu, te protiv njega dostavljaju kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave. Od drugog 27-godišnjaka oduzeli su desetak kalendara, proslijedili Državnom inspektoratu, Ispostavi u Novoj Gradiški, izvijestivši ih o neovlaštenoj prodaji.

 

MALOLJETNIK U KRAĐI – Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje, potvrdivši sumnju u kazneno djelo teške krađe. U vezi osam (8) riješenih kaznenih djela, na novogradiškom području, za koja je osumnjičena mlađa muška osoba (dnevna informacija od 21. studenoga), utvrđeno je da je jedno kazneno djelo počinio 17-godišnjak. Naime, sudjelovao je u provali u dvorišnu zgradu, iz koje je otuđen pribor za pecanje, motorna pila, bakreni kotao, lonac i drugo. U pretrazi, temeljem sudskog naloga, policija je pronašla i oduzela dio otuđenih predmeta, te dostavlja posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

 

ZA VOLANOM SA 2,72 PRIMILA – Sinoć (9. prosinca), oko 19.35 sati, u Slavonskom Brodu, u Podvinju, alkoholizirani vozač je prouzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba. Upravljajući osobnim automobilom Škoda, zbog ne držanja strane kretanja, desnim kotačima udario je u rubni kamen nogostupa. Policijski službenici su 34-godišnjeg vozača alko-testirali, kojom prilikom je očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2,72 promila. Vozač je zadržan u policiji na otriježnjenju, te će protiv njega biti dostavljen prekršajni nalog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

ODUZELI MU VOZAČKU A ON OPET PIJAN ZA VOLANOM – Oduzeli mu vozačku a on opet pujan za volanom – Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška, noćas, oko 23.25 sati, obavljajući policijske poslove, u Bodovaljcima su zaustavili osobni automobil Polo, kojim je upravljao 47-godišnjak pod utjecajem alkohola, iako mu je vozačka bila oduzeta. U njegovu organizmu, alko-testom je očitana koncentracija alkohola u iznosu 1,68 promila, te je vozač zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policijski službenici su 47-godišnjaka prekršajno prijavili Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

 

UHVAĆEN S 15 GRAMA MARIHUANE – Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom, kojim je potvrđena sumnja u prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Naime, policijski službenici su, u nedjelju (8. prosinca), oko 20.50 sati, na području općine Sibinj, zatekli 21-godišnjaka od kojega su oduzeli 15 grama opojne droge tipa marihuana. Policija protiv 21-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu.

Related Post