POLICIJSKA UPRAVA BRODSKO-POSAVSKA

666 0

SLAVONSKI BROD, 25. ožujak 2016. –Tijekom ovog vikenda i nadolazećih Uskršnjih blagdana očekuje se intenzivniji cestovni promet kao i povećana frekvencija motornih vozila kako na prometnicama Županije brodsko-posavske

tako i u cijeloj Republici Hrvatskoj.

 

Zbog dolaska naših državljana koji su na privremenom radu u inozemstvu, tranzitnog prometa stranih državljana, posebice prema Republici Bosni i Hercegovini, očekuje se veći intenzitet prometa na autocesti, državnim cestama kao i ostalim prometnicama u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški i okolnim mjestima te u blizini graničnih prijelaza u dolasku i odlasku.

 

Radi osiguranja bolje protočnosti i sigurnosti cestovnog prometa posebno na ulicama gradova i zonama graničnih prijelaza, policija će osim pojačanog nadzora prometa sukladno prosudbi u određenim dijelovima grada, ulicama i raskrižjima i fizički upravljati prometom.

 

Zbog Uskršnjih blagdana osim povećanog intenziteta prometa očekuju se i veća okupljanja građana na vjerskim obredima i tradicionalnim manifestacijama zbog radi čega će policija pojačano preventivno postupati na prostorima i objektima okupljanja većeg broja građana (na gradskim trgovima, trgovačkim centrima, ugostiteljskim objektima, autobusnim i željezničkim kolodvorima, sredstvima javnog prijevoza i dr.) u cilju sprječavanja činjenja prekršaja i kaznenih djela.

 

Molimo građane i vozače za suradnju, strpljivost, povećan oprez, toleranciju, pridržavanje prometnoj signalizaciji, te uputama i znakovima koje će davati ovlaštene osobe. Također policija savjetuje građane da za vrijeme prometnih gužvi ako ne moraju ne koriste motorna vozila, a vozače upozorava da ukoliko su konzumirali alkoholna pića radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih ne upravljaju vozilima.

 

Svim građanima želimo SRETAN USKRS!

Related Post

LAG POSAVINA

Autor - 12/07/2013 0
SLAVONSKI BROD, 12. srpanj 2013. – U maloj vijećnici Brodsko-posavske županije u srijedu, 10. srpnja održan je sastanak predstavnika LAG-a…