Policijski službenici održali predavanje na Međužupanijskom stručnom vijeću za Školske preventivne programe

414 0

Foto: Policija brodsko-posavska

 

Navedenom vijeću, u svojstvu aktivnih sudionika nazočili su načelnik Policijske postaje Nova Gradiška Filip Valentić i zamjenik načelnika Policijske postaje Okučani Miroslav Matić 

OKUČANI  22. prosinca 2023. – Jučer je u Osnovnoj školi Okučani održano  Međužupanijsko stručno vijeće za Školske preventivne programe i socijalne pedagoge u osnovnim školama Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije koje djeluje u nadležnosti Agencije za odgoj i obrazovanje.

Navedenom vijeću, u svojstvu aktivnih sudionika, nazočili su načelnik Policijske postaje Nova Gradiška Filip Valentić i zamjenik načelnika Policijske postaje Okučani Miroslav Matić koji su predstavili rad tima za prevenciju i borbu protiv nasilja i drugih ugroza.

Tim je osnovan Sporazumom o međuresornoj suradnji i koordinaciji u području sprječavanja nasilja i drugih ugrožavajućih ponašanja na lokalnoj razini, a s ciljem razmjene saznanja o rizičnim, opasnim, dugotrajnim, složenim ili specifičnim okolnostima ili stanjima koja mogu dovesti do ugrožavanja života, sigurnosti i zdravlja ili dobrobiti građana, posebno rizičnim situacijama prijetnji, nasilja u obitelji i kaznenopravne zaštite djece te ranjivih skupina.

Nakon izlaganja, svi su sudionici sudjelovali u aktivnoj raspravi, te su im policijski službenici rado odgovarali na postavljana pitanja.

Zaključno, načelnik Policijske postaje Nova Gradiška Filip Valentić je naveo kako međuresorni tim koji djeluje na postajnim područjima Nove Gradiške i Okučana u praksi donosi puno dobrog, a ponajviše na uvezivanju službenika svih šest ministarstava povezenih navedenim Sporazumom, a sve s ciljem podizanja opće razine sigurnosti i prepoznavanja novih mogućih rizika.

Related Post