POLICIJSKI VIKEND

416 0

Policija uhvatila dvojicu razbojnika, za jednim još traga

Tijekom vikenda na području policijske uprave evidentirano je 21 kazneno djelo. U strukturi općeg kriminaliteta 20 kaznenih djela su imovinska kaznena djela i to sedam (7) kaznenih djela krađe, četiri (4) kaznena djela teške krađe, dva (2) kaznena djela razbojništva, po jedno (1) kazneno djelo prijevare i prikrivanje i pet (5) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U prometu na cestama evidentirano je devet (9) prometnih nesreća od kojih jedna (1) prometna nesreća s poginulom osobom (jedna osoba smrtno stradala, jedna teško i dvije osobe lakše ozlijeđene), dvije (2) prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (tri osobe teže ozlijeđeno) i šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je sedam (7) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, jedan (1) prekršaj nasilja u obitelji i tri (3) prekršaja zlouporabe opojnih droga. Na graničnim prijelazima prometovalo je 104 594 putnika i 35 093 vozila.

 

TRAŽI SE RAZBOJNIK KOJI JE OPLJAČKAO POSLOVNICU HRVATSKE LUTRIJE – U petak oko 16 sati u Slavonskom Brodu za sada nepoznati maskirani muškarac počinio je kazneno djelo razbojništvo nad 59-godišnjom djelatnicom jedne poslovnice Hrvatske lutrije. Muškarac je maskiran ušao u poslovnicu i uz prijetnju pištoljem od djelatnice zatražio novac. Žena mu je predala dnevni utržak od par tisuća kuna nakon čega je napustio prostorije poslovnice. Prilikom ovog kaznenog djela nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija provodi kriminalističko istraživanje i traga za počiniteljem ovog kaznenog djela, a prema saznanjima radi se o muškarcu visine oko 190 cm, izrazito mršave tjelesne građe, na glavi je nosio kapu sa šiltom i ispod nje vunenu masku s prorezima za oči, obučen u trenirku tamne boje, a na rukama crne rukavice.

 

POLICIJA UHVATILA RAZBOJNIKE KOJI SU NAPALI I OPLJAČKALI ŽENU U SLOBODNICI – U subotu oko 16 sati u mjestu Slobodnica dvojica maskiranih muškaraca počinila su kazneno djelo razbojništvo nad 48-godišnjakinjom s područja općine Sibinj. Oni su maskirani prišli s leđa ženi dok je izlazila iz osobnog automobila, pošpricali je sprejem po očima i fizički ju napali, nakon čega su joj s desnog ramena istrgnuli torbu u kojoj se nalazilo više novčanika sa osobnim dokumentima i novcem, oduzeli joj ključ osobnog automobila u koji su potom sjeli i pokušali se s njim udaljiti. S obzirom da nisu uspjeli vozilo staviti u pogon, trčeći su se udaljili s otuđenom torbom u smjeru autoceste Bregana-Lipovac. Nakon dojave policijski službenici su žurno izašli na mjesto počinjenja ovog kaznenog djela, i oko 16,15 sati pronašli i uhitili dvojicu muškaraca osumnjičene za počinjenje ovog kaznenog djela. Prilikom fizičkog napada 48-godišnjakinja je zadobila tjelesne ozlijede, a liječnička pomoć pružena joj je u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu. Na mjestu događaja obavljen je očevid, kojom prilikom je na širem području odnosno mjestima gdje su bježali počinitelji pronađena otuđena torba s otuđenim predmetima i jednim djelom otuđenog novca. Pretragom terena pronađeni su i odbačeni predmeti koji su korišteni prilikom izvršenja ovog kaznenog djela (rukavice, podrezana ženska najlonka, sprej suzavac i sl.). Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja nad dvojicom uhićenih utvrđeno je da se radi o muškarcima u dobi od 33 i 26 godina s područja Zagreba, te su policijski službenici protiv njih nadležnom državnom odvjetništvu dostavili kaznene prijave za kazneno djelo razbojništvo. Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu jučer je 26-godišnjaku odredio 30 dana pritvora, nakon čega je predan u zatvor u Požegi, dok je 33-godišnjak proveden u zatvor u Zagreb zbog ranije raspisane potrage.

 

KOD OKUČANA POGINUO BOSANSKI DRŽAVLJANIN – U subotu oko 5,30 sati na autocesti Bregana-Lipovac kod Okučana dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala. Osobni automobil Mercedes, talijanskih registracija, kojim je upravljao 59-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, a u kojem su se kao putnici nalazila još tri muškarca u dobi od 42, 43 i 49 godina također državljani Bosne i Hercegovine, kretao se desnom prometnom trakom južne kolničke trake autoceste Bregana-Lipovac iz smjera zapada prema istoku. Vozač je u jednom trenutku prešao preko zaustavne trake na travnatu površinu s južne strane, južne kolničke trake, srušio smjerokazni stupić i u kretanju po travnatoj površini sletio u odvodni kanal gdje je došlo do okretanja vozila i udara u kosinu odvodnog kanala i zaštitnu žičanu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao 49-godišnjak, dok je 42-godišnjak zadobio teške tjelesne ozlijede (nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, prilikom prevrtanja vozila oba ispala iz vozila). Vozač i 43-godišnjak zadobili lakše tjelesne ozlijede. Vozač je uz kaznenu prijavu za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu u subotu doveden u Županijsko državno odvjetništvo gdje je ispitan u svojstvu osumnjičenika, te je potom pušten, a predmet će biti ustupljen nadležnom državnom odvjetništvu Bosne i Hercegovine.

 

MLADIĆI UHVAĆENI S MARIHUANOM – Policijski službenici su u petak oko 23,30 sati u Novoj Gradiški kod 18-godišnjaka iz Nove Gradiške i u Slavonskom Brodu oko 21,30 sati kod 19-godišnjaka iz Slavonskog Broda pronašli oko 15 grama marihuane. Mladić iz Nove Gradiške posjedovao je kod sebe preko 12 grama biljne tvari, a 19-godišnjak iz Slavonskog Broda preko 2 grama biljne tvari za koje se preliminarnim testovima dobila pozitivna reakcija na opojnu drogu tipa marihuana. Policijski službenici protiv obojice podnose optužne prijedloge Prekršajnim sudovima u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu zbog prekršaja zlouporabe opojnih droga.

Related Post