POLICIJSKI VIKEND

906 0

SLAVONSKI BROD, 2. lipnja 2014. – Tijekom vikenda, na području iz nadležnosti rada policijske uprave, evidentirano je 19 kaznenih djela, od kojih je 15 kaznenih djela protiv imovine i jedno (1) kazneno djelo protiv osobne slobode.

U području prometa, dogodile su se četiri (4) prometne nesreće, od kojih jedna (1) s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna (1) osoba lakše ozlijeđena, te tri (3) prometne nesreće s materijalnom štetom. Također je evidentirano pet (5) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

KAZNENA DJELA

 

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 18-godišnjakom, potvrdili su sumnju u kazneno djelo krađe. Naime, policija sumnjiči 18-godišnjaka da je, dana 22. svibnja, u Slavonskom Brodu, u Borovskoj ulici, iz čekaonice Doma zdravlja otuđio mobitel, vlasništvo 17-godišnjakinje. Policijski službenici su upoznali oštećenu s pravom pokretanja privatne tužbe sukladno odredbama Kaznenog zakona.

 

Dana 31. svibnja, u Policijsku postaju Slavonski Brod, 19-godišnjak iz Slavonskog Broda, naselje A. Hebrang, prijavio je krađu novca i nakita. Nepoznata osoba mu je u vremenu od 14 do 23.30 sati, iz otključanog stana otuđila novac i nakit. Policijski službenici tragaju za počiniteljem kaznenog djela, te otuđenim predmetima i novcem.

 

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem tijekom vikenda, policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, potvrdili su sumnju da je 27-godišnjak počinio kazneno djelo prijevare. Policija ga sumnjiči da je, dana 7. travnja, putem interneta oglasio prodaju mobitela, te u vezi kupoprodaje dva mobitela kontaktirao sa 34-godišnjim djelatnikom poduzeća iz Slavonskog Broda, koji mu je na račun uplatio više tisuća kuna, no mobitele mu 27-godišnjak nije dostavio. Policijski službenici protiv 27-godišnjaka podnose posebno izvješće kao dopunu kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

 

Dana 30. svibnja, u Policijskoj postaji Vrpolje, 17-godišnjakinja je prijavila prijevaru. Naime, putem interneta, pronašla je oglas u vezi prodaje mobitela, te kontaktirala sa ženskom osobom o načinima kupnje mobitela, uplativši više stotina kuna, ali mobitel do dana prijave policiji, nije dobila. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela.

Related Post