POLICIJSKI VIKEND

683 0

Identificirano je mrtvo tijelo pronađeno u srijedu u Savi. Utvrđeno je da se radi o 61-godišnjoj državljanki B i H, koja je nestala 20. svibnja ove godine u Bosanskoj Kostajnici, a čija je odjeća i obuća pronađena na obali rijeke Save u Bosanskoj Kostajnici.

 

SLAVONSKI BROD, 1.lipanj 2015. – Tijekom proteklog vikenda na području policijske uprave evidentirano je 27 kaznenih djela od kojih 22 kaznena djela općeg kriminaliteta, jedno (1) kazneno djelo gospodarskog kriminaliteta i četiri (4) kaznena djela maloljetničkog kriminaliteta. U strukturi općeg kriminaliteta 17 kaznenih djela su na štetu imovine i to devet (9) kaznenih djela krađe, dva (2) kaznena djela teške krađe i šest (6) kaznenih djela oštećenja tuđe stvari. U području prometa dogodilo se 13 prometnih nesreća od kojih 12 prometnih nesreća s materijalnom štetom i jedna (1) s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Evidentirano je devet (9) prekršaja narušavanja javnog reda i mira, dva (2) prekršaja zlouporabe opojnih droga i četiri (4) prekršaja iz ostalih zakona. Od ostalih događaja evidentiran je jedan (1) požar na građevinskim objektima.

 

KAZNENA DJELA

 

KRIVOTVORIO VOZAČKU DOZVOLU – Policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su tijekom vikenda zbog sumnje u kazneno djelo krivotvorenje isprave nadležnom državnom odvjetništvu prijavili dvije osobe. U petak oko 11 sati u naselju Novi Varoš prilikom provođenja dubinske granične kontrole, policijski službenici su kontrolom osobnog automobila, njemačkih registracija kod 35-godišnjeg državljana Bosne i Hercegovine, koji je upravljao vozilom izrazili sumnju u originalnost vozačke dozvole. Pregledom posebnom opremom i provjerom kod nadležnih institucija Bosne i Hercegovine utvrđeno je da se 35- godišnjak ne nalazi u evidenciji vozačkih dozvola, a vozačka koju je imao pripada drugoj osobi.

 

VOZIO AUTOMOBIL S REGISTRARSKIM PLOČICAMA DRUGOG AUTOMOBILA – U drugom slučaju, u subotu oko 9 sati prilikom izlazne granične kontrole na graničnom prijelazu Stara Gradiška, policijski službenici su provjerom broja šasije na osobnom automobilu austrijskih registracija, kojim je upravljao 30-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine utvrdili ne podudarnost s brojevima upisanim u prometnu dozvolu. Daljnjim provjerama utvrđeno je da prometna dozvola i registracijske pločice na vozilu pripadaju drugom automobilu. U oba slučaja policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznene prijave zbog kaznenog djela krivotvorenje isprave.

 

U prvom slučaju 35-godišnji vozač je isključen iz prometa i uručen mu je prekršajni nalog s novčanom kaznom od pet tisuća kuna zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava, a u drugom slučaju 30-godišnjem vozaču su izdani prekršajni nalozi s novčanim kaznama od dvije tisuće kuna zbog upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, te novčana kazna od pet tisuća kuna temeljem Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, vozilo isključeno iz prometa te odbijen izlaz iz Republike Hrvatske.

 

TEŽE OZLIJEĐEN PJEŠAK – U subotu oko 19 sati u na raskrižju ulica Vlatka Mačeka i Svetog Florijana u Slavonskom Brodu dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen pješak. Kolnikom ulice Vlatka Mačeka od istoka u smjeru zapada kretao se osobni automobil, SB-registracija, kojim je upravljao 22-godišnjak iz Slavonskog Broda. U tom trenutku pješački prijelaz sa zapadne strane raskrižja ulicom Vlatka Mačeka prelazio je 78-godišnjak iz Slavonskog Broda. Vozač osobnog automobila dolaskom do raskrižja s ulicom Svetog Florijana i pješačkog prijelaza nije se približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake odnosno da može zaustaviti vozila da propusti pješake zbog čega je došlo do udara prednjeg djela osobnog automobila u pješaka. Zbog teže ozlijede pješak je zadržan na liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija će protiv vozača nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti kaznenu prijavu zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

U PROMETU EVIDENTIRANA 204 PREKRŠAJA – Prometna policija je tijekom vikenda kontrolom vozača i vozila u prometu na cestama evidentirala 204 prekršaja. Zbog alkohola iz prometa je isključen 21 vozač protiv kojih će policija prekršajnom sudu dostaviti optužne prijedloge. Najviše prekršaja u prometu zabilježeno je zbog nepropisne brzine i to u 126 slučaja. Osim ovih prekršaja evidentirano je još 59 drugih prekršaja u prometu na cestama (pojas, kaciga i dr.).

 

ROTVAJLER NAPAO STARCA – U petak oko 10 sati u Slavonskom Brodu, ulica Šumica na poljskoj stazi pas pasmine Rotvajler, koji se nalazio bez nadzora vlasnika napao je na 71-godišnjaka iz Slavonskog Broda i tom ga prilikom ugrizao na nekoliko mjesta po tijelu. Ozlijeđenom muškarcu liječnička pomoć pružena je u bolnici u Slavonskom Brodu gdje je zbog ozljeda zadržan na liječenju. Policija je naknadno utvrdila da je pas vlasništvo 51-godišnjakinje iz Slavonskog Broda protiv koje će prekršajnom sudu dostaviti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. O događaju je upoznat i županijski veterinarski inspektor radi daljnjeg postupanja iz nadležnosti veterinarske inspekcije.

 

UTVRĐEN IDENTITET – U petak u Općoj bolnici u Slavonskom Brodu na Odjelu patologije obavljena je identifikacija nepoznate ženske osobe čije je mrtvo tijelo pronađeno u srijedu oko 13,30 sati u rijeci Savi. Utvrđeno je da se radi o 61-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine, koja je nestala 20. svibnja ove godine u Bosanskoj Kostajnici, a čija je odjeća i obuća pronađena na obali rijeke Save u Bosanskoj Kostajnici.

 

Autor PUBP

Related Post

ČISTEĆI ŠUPU PRONAŠAO BOMBE

Autor - 01/10/2018 0
SLAVONSKI BROD  – U Slavonskom Kobašu, dana 29. rujna, muškarac je prilikom čišćenja šupe u obiteljskom dvorištu, uočio ubojita sredstva…

AKCIJA TRAGANJA

Autor - 08/09/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 8. rujan 2012. – U akciji traganja Policija, Gorska služba spašavanja i vatrogasci DVD Nova Gradiška danas su…