POLICIJSKI VIKEND – Lažna prijava o postavljenoj bombi

553 0

13. kolovoz 2012. – Tijekom vikenda, na području policijske

uprave je evidentirano 27 kaznenih djela, od kojih su u većini kaznena djela imovinskog karaktera. U području prometa, dogodilo se 15 prometnih nesreća od kojih devet (9) s ozlijeđenim osobama u kojima je 12 osoba lakše ozlijeđeno i šest (6) prometnih nesreća s materijalnom štetom. Evidentirano je jedno (1) nasilničko ponašanje u obitelji. Od ostalih događaja bilježi se šest (6) požara bez štete u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

KAZNENA DJELA

 

U petak, oko 21.35 sati u Velikoj Kopanici, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su nadzirući promet, utvrdili da 23-godišnjak upravlja Golfom, iako ima zabranu upravljanja vozilima „B“ kategorije. Policija protiv njega dostavlja kaznenu prijavu.

 

U subotu je u Policijskoj postaji Vrpolje zaprimljena dojava, da je netko tijekom noći, provalio u ugostiteljski objekt na području općine Vrpolje i otuđio dva aparata za zabavu, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna. Policija traga za počiniteljem.

 

Policijski službenici su u subotu oko 22.55 u Slavonskom Brodu, na Poloju, zatekli 20-godišnjaka s jointom, težine 1,4 grama. U nedjelju, oko 2,10 sati, također na Poloju, od 24-godišnjaka su oduzeli joint, težine 0,7 grama. Policija protiv obojice podnosi kaznene prijave.

 

U nedjelju, oko 1,35 sati, policiju je nazvala nepoznata osoba i rekla da je u ugostiteljskom objektu u središtu Slavonskog Broda, postavljena eksplozivna naprava. Policijski službenici protueksplozijske zaštite su uz sigurnosne mjere pretražili prostor, te pritom nisu pronašli nikakva eksplozivna sredstva. Policija traga za počiniteljem kaznenog djela širenje lažnih i uznemirujućih glasina.

 

PROMETNA NESREĆA

 

U subotu, oko 16.45 sati u Slavonskom Brodu, Domobranska ulica, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom koju je uzrokovao vozač mopeda s 2,06 promila alkohola u organizmu. Prometna nesreća se dogodila, jer je 39-godišnjak upravljajući mopedom, zbog neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik, udarivši mopedom u parkirani osobni automobil, vlasništvo 33-godišnjaka. Nakon toga se udaljio, ne ostavivši podatke o sebi i vozilu, vlasniku parkiranog automobila, no ubrzo je pronađen i alkotestiran, pri čemu je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 2,06 promila. Policija protiv 39-godišnjaka podnosi obavezni prekršajni nalog, odnosno optužni prijedlog.

 

PREKRŠAJI

 

Policijski službenici Policijske postaje Vrpolje su u subotu, oko 17.05 sati na autobusnom stajalištu u Velikoj Kopanici zatekli mlađu mušku osobu bez osobnih dokumenata. Utvrdili su da je riječ o 22-godišnjem državljaninu Afganistana, koji je u Republiku Hrvatsku ušao nezakonito skriven u teretnom vozilu, a iskrcan je kod Spačve. Policija je temeljem Zakona o strancu donijela rješenje o protjerivanju, kojim mu se zabranjuje ulazak u Hrvatsku u trajanju od jedne godine, a danas će ga vratiti u Srbiju i predati policiji susjedne države.

 

Jučer, oko 1,10 sati u Novoj Gradiški, u Stepinčevoj ulici, policajci su nadzirući promet, zatekli 32-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom Opel pod utjecajem alkohola. U njegovu organizmu su alko-testom očitali koncentraciju alkohola u iznosu od 2,13 promila, te su ga doveli i zadržali u službenim prostorijama do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 32-godišnjaka podnose optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

Related Post