POLICIJSKI VIKEND: Mladići fizički napali policajce

354 0

24. rujan 2012. – SAŽETAK: Tijekom vikenda, na području

policijske uprave je evidentirano 24 kaznena djela, od kojih je najveći broj (16) kaznenih djela imovinskog karaktera. U području prometa se dogodilo osam (8) prometnih nesreća, od kojih četiri (4) s ozlijeđenim osobama i četiri (4) s materijalnom štetom. Pritom su dvije (2) osobe teže ozlijeđene, dok su tri (3) osobe lakše ozlijeđene. Evidentirano je pet (5) prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i tri (3) prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Bilježi se jedan (1) slučaj pronalaska oružja i tri požara u kojima nije bilo ozlijeđenih osoba.

 

KAZNENA DJELA I PREKRŠAJI: U petak, dana 22. rujna, oko 1 sat, na području općine Gundinci, policijski službenici su obavljajući nadzor, pokušali zaustaviti osobni automobil Kia, koje je nastavilo kretanje, zaustavivši se potom na kolnom ulazu. U vozilu su bile tri mlađe muške osobe, od kojih su dvije riječima omalovažavale i vrijeđale policijske službenike, da bi ih potom i fizički napali. Nije bilo težeg ozljeđivanja. Utvrđeno je da je riječ o 23-godišnjaku i 24-godišnjaku, protiv kojih policija u suradnji sa državnim odvjetništvom podnosi kaznenu prijavu i optužni prijedlog.

 

PROMETNE NESREĆE: U subotu, oko 21.40 sati, u Slavonskom Brodu, u Ulici Čavlički kraj, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Prometna nesreća se dogodila jer je 31-godišnjak upravljajući motociklom, zbog neprilagođene brzine u zavoju ulijevo izgubio nadzor nad upravljačem, sletio s kolnika i pao. Vozač motocikla je pritom lakše ozlijeđen. Policija je alkotestom u organizmu 31-godišnjaka očitala koncentraciju alkohola u iznosu od 2,90 promila, te protiv njega dostavlja optužni prijedlog Prekršajnom sudu.

 

U nedjelju, oko 17.30 sati u Starim Perkovcima dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen osmogodišnjak. Prometna nesreća se dogodila, jer je 25-godišnjak upravljao osobnim automobilom Fiat, prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola (0,34 promila) nepropisnom brzinom, pa je u kočenju vozilom udario 8-godišnjeg dječaka koji je prelazio kolnik vozeći se na rolama. Dječaku je ukazana liječnička pomoć, nakon koje je zbog teških ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policija protiv 25-godišnjeg vozača dostavlja kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Related Post