POLJOPRIVREDNO SAVJETODAVNA SLUŽBA – ISPOSTAVA NOVA GRADIŠKA

1582 0

Poljoprivredna savjetodavna služba u Novoj Gradiški u proteklom je razdoblju, pored drugih važnih tema, u općinama održava predavanja i na temu kako ostvariti potpore i izravna plaćanja i mjere ruralnog razvoja.

Za poljoprivredna gospodarstva sa područja Općine Cernik predavanje će se održati u utorak 26.02.2013. s početkom u 11 sati u prostorijama HPD „ TOMISLAV „ ( SLAVIN DOM ) . Predavanje za poljoprivrednike s područja Grada Nova Gradiška održat će se 28.02.2013. godine u prostorijama Poljoprivredno savjetodavne službe Ulica Zrinskih br.1. s početkom u 11 sati.

 

Da bi ostvarili potpore poljoprivredni proizvođači moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, njihovo zemljište mora biti evidentirano u ARKOD sustavu , a životinje upisane u Jedinstveni registar domaćih životinja ( JRDŽ ) . Uz ove uvjete poljoprivrednici su dužni poštovati uvjete dobre poljoprivredne i okolišne prakse ( GAEC ) te u razdoblju od 1.03.- 15.05. 2013. trebaju podnijeti jedinstveni zahtjev putem električne aplikacije AGRONET .

 

Za ona poljoprivredna gospodarstva kojima treba pomoć prilikom ispunjavanja zahtjeva PSS Ispostava Nova Gradiška pružit će pomoć poljoprivrednim gospodarstvima s područja općina Cernik i Vrbje. Prilikom podnošenja zahtjeva poljoprivrednici moraju ponijeti : KORISNIČKO IME , ZAPORKU i od ove godine i OIB . S obzirom da se zahtjevi za ovce i koze podnose od 1. ožujka do 30. travnja 2013. godine, a zahtjevi za premije za krave doilje i za mliječne krave od 1.travnja do 15. svibnja 2013. godine molimo poljoprivrednike koji se bave navedenim stočarstvom da ranije dođu da im pomognemo popuniti jedinstveni zahtjev.

 

Autor: Vesna Alasić , PSS Ispostava Nova Gradiška

Related Post