Položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom Dana neovisnosti

1972 0

SLAVONSKI BROD – U petak, 6. listopada, predstavnici Brodsko-posavske županije, Ureda državne uprave u Brodsko-posavskoj županiji, grada Slavonskoga Broda, Policijske uprave Brodsko-posavske, dragovoljaca i veterana i udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te predstavnici političkih stranaka, položili su vijence i zapalili svijeće povodom predstojećeg Dana neovisnosti Republike Hrvatske.

Nakon svečanog polaganja vijenaca kod Središnjeg križa na Gradskom groblju, svi okupljeni uputili su se prema spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, gdje su položili cvijeće i zapalili svijeće. Molitvu je predvodio župnik i dekan Brodskog dekanata prečasni Ivan Lenić, koji se i ovom prigodom posebno prisjetio svih onih koji su svoje živote utkali u stvaranje samostalne i neovisne Republike Hrvatske.

U nedjelju, 8. listopada 2017. u 10.30 sati u crkvi i svetištu Gospe Brze Pomoći, koncelebriranu svetu misu za Domovinu predvodit će Vjekoslav Huzjak, biskup Bjelovarsko- križevačke biskupije.

Related Post