POPLAVLJEN BENKOVAC

360 0

OKUČANI, 16. srpanj 2014. – Okučansko naselju Benkovac, jučer je u ranim poslijepodnevnim satima zahvatilo nevrijeme – prolom oblaka koji je u jednom dijelu sela izazavao poplavu.

 

Naime, strahovita kiša se izlila na brda iznad Benkovca, a vodeni val se sručio u potok koji nije bio u stanju da “proguta” vodu pa je ona sebi put stvorila kroz dvorišta, vrtove s usjevima i polja. Zbog sporog otjecanja, voda je prodirala u podrume, radionice i obiteljske kuće.

Zahvaljujući brzoj intervenciji članova DVD Okučani, šteta je znatno manja. DVD-u Okučani su se pridružili djelatnici Hrvatskih cesta i Hrvatskih voda, ali samoorganiziranje mještana naselja Benkovac je iznimno važno, i za svaku je pohvalu, jer oni, čim su vidjeli vodeni val koji im juri niz obronke brda, prihvatili su se lopata, motika i svega onoga što im je pomagalo kako bi omogućili brži protok vode, a angažiran je i jedan građevinski stroj iz toga sela. Mnogi su vodu iz podruma iznosili kantama i vlastitim pumpama za vodu.

Zbrajanje štete od nenadanog nevremena je u tijeku.

Related Post

MEĐUNARODNI DAN PJEŠAČENJA

Autor - 11/10/2013 0
OKUČANI / GORNJI BOGIĆEVCI 11. listopad 2013. – Učenici i učitelji Osnovne škole Okučani i ove su godine obilježili Svjetski dan…