POTICAJ NATALITETU

1518 0

STARO PETROVO SELO, 21. prosinac 2012. – Općinski načelnik Željko Kočijašević danas je u ime Općinskog vijeća obiteljima s područja općine Staro Petrovo Selo uručio tisuću kuna za novorođeno dijete u ovoj godini.

Potporu je primilo 49 obitelji. Roditeljima i njihovoj djeci zaželio je svako dobro u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana, puno zdravlja i sreće.

 

Općina Staro petrovo Selo novčanim potporama za svako novorođeno dijete želi doprinijeti povećanju nataliteta i zaustaviti trend smanjenja broja stanovništva. Između dva posljednja popisa stanovništva broj stanovnika u općini Staro Petrovo Selo se smanjio za 20 posto. U posljednjih godinu dana na području petrovoselske općine rodilo se desetero djece manje u odnosu na period od prije godinu dana. Smanjenju broja stanovnika nije samo razlog umiranje i rađanje manjeg broja djece već i ekonomski razlozi zbog kojih mladi ljudi tražeći posla i egzistenciju napuštaju rodni kraj.

Related Post

BERBA GROŽĐA „STARCI 2013.“

Autor - 15/09/2013 0
STARCI, 15. rujna 2013. – Dvadesetogodišnja Valentina Belančić iz Nove Gradiške prva je Vinka kraljica „Sveti Vinko“ izabrana na manifestaciji…