POTPISAN SPORAZUM O SURADNJI MALOG LOŠINJA I BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE

866 0

SLAVONSKI BROD, 14. svibnja 2014. – U Malom Lošinju, 10. svibnja ove godine potpisan je sporazum o suradnji ovog grada u Primorsko-goranskoj županiji i Brodsko-posavske županije.

U ime Malog Lošinja, sporazum je potpisao gradonačelnik Gari Cappelli, a u ime naše županije zamjenik župana Davor Vlaović. (po ovlaštenju župana Danijela Marušića) Sporazumom se utvrđena bilateralna suradnja na slijedećim područjima: unapređenju i promicanju gospodarske suradnje sukladno programima i projektima razvitka sporazumnih strana, organiziranju sajmova, izložbi i trgovinskih kontakata, sudjelovanju u izradi zajedničkih projekata uz korištenje pozitivnih praktičnih rješenja na polju ekologije, turizma i razvitka infrastrukture, razvitku malih i srednjih poduzeća i intenziviranju kontakata među njihovim zastupnicima, poticanju kontakata kulturnih i sportskih udruga, uspostavljanju i poticanje suradnje organizacija civilnog sektora.

Također, ovim Sporazumom poticat će se uspostavljanje suradnje jedinica lokalne samouprave u cilju razmjene iskustava i različitih programa za pronalaženje mogućnosti realiziranja zajedničkih projekata obuhvaćenih prekograničnom suradnjom od strane Europske unije. Sporazumne strane su se obvezale na formiranje radnih skupina sa zadatkom pripreme i predlaganja projekata, te će se na taj način doprinijeti ostvarivanju ciljeva međusobne suradnje i utvrđivanja zajedničkih prioriteta.

Related Post