POTPISAN UGOVOR

675 0

Na proizvodnji opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore u prvoj godini zaposlit će se 50, a u konačnici 150 do 200 radnika

NOVA GRADIŠKA, 17. lipnja 2014. – Danas su u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Željko Bigović i Branko Duvnjak direktor tvrtke Klimaoprema d.d. iz Samobora.

potpisali ugovora o investicijskom ulaganju između Grada Nova Gradiška i tvrtke Klimaoprema.

 

-Danas je kišan u Novoj Gradiški ali za nas u gradskoj upravi, a siguran sam za sve građane Nove Gradiške i buduće zaposlenike  u tvornici koja će početi s radom u 2015. godini, to je sretan dan  za Novu Gradišku. Danas se osjećan zadovoljan i sretan jer potpisujemo ugovor o kupoprodaji zemljišta i Industrijskoj  zoni gdje će još u ovoj godini Klimaoprema izgradnji tvornice. Potpisujemo ugovor u prodaji zemljišta po cijeni od 25 kuna po četvornom metru. Na račun grada jučer je uplaćeno 1,5  milijuna kuna. Grad nudi  infrastrukturno opremljeno zemljište s prometnicom,  priključak na sustav vodoopskrbe i odvodnje, priključak na  telekomunikacijsku,  plinsku i električnu mrežu.  Grad je dao i druge pogodnosti  u okviru svojih ovlasti. Oslobodili smo investitora u cijelosti od  obveze plaćanja  komunalnog doprinosa  i obveze plaćanja komunalne naknade i poreza na tvrtku u prvoj godini 100 posto, u drugoj godini 50, a u trećoj 25m posto. Snosimo troškove kućnih priključka i naknade za priključenje na sustav vodoopskrbe i odvodnje, a osigurali smo investitoru u Industrijskom parku prostor  u toku gradnje – kazao je gradonačelnik  Željko Bigović,  naglašavajući   kako je Grad dao sve moguće potpore investitoru   kod dobivanja građevinskih dozvola i ostale nužne dokumentacije,  te  izražavajući posebno zadovoljstvo  što je investitor Branko Duvnjak  Novogradiščanin.

-Zadovoljni smo što se  nakon potpisanog predugovora projekt odvija planiranom dinamikom.  Izrađeni su projekti, pribavljene su sve suglasnosti i ishođena građevinska dozvola za gradnju tvornice veličine 6.400 četvornih metara. Za nas je ovo ulaganje od ogromnog značaja i omogućit će značajan rast kapaciteta i  konkurentnosti na zahtjevnom europskom tržištu. I u ovim pripremnim radovima  uvjerili smo se da odabir Industrijskog parka Nova Gradiška  bila odlična odluka i odlična prilika za dugoročniji razvoj našeg poslovanja.

Također ističem vrhunsku profesionalnost i susretljivost Grada i Industrijskog parka, te izvanredno funkcioniranje svih ključnih službi, što jer najbolja preporuka  svim investitorima za odabir ove lokacije- kazao e Branko Duvnjak, direktor Klimaopreme.

Ishođenjem Građevinske dozvole za ulagan  je tvrtke KLIMAOPREMA d.d. stvorene su pretpostavke za potpis glavnog ugovora, te početak izgradnje tvornice za proizvodnju opreme za ventilaciju, klimatizaciju i čiste prostore nastavak ulaganja u Industrijskom parku Nova Gradiška. Početak izgradnje planiran je za rujan ove godine, a završetak izgradnje i početak proizvodnje za ožujak 2015. godine.

 

U  tvornici će u prvoj godini proizvodnje biti otvoreno oko 50 novih radnih mjesta, a uz planirani rast proizvodnje u konačnici će biti otvoreno 150-200 novih radnih mjesta. Cjelokupno ulaganje uključuje u prvoj fazi  ulaganja u proizvodne pogone površine oko 6.500 četvornih metara. Početak izgradnje planiran je za rujan 2014. godine, a završetak u ožujku 2015.godine.  Ulaganje u dodatne proizvodne prostore površine oko 15.000 četvornih metara planirano je  do kraja 2020.godine.

KLIMAOPREMA d.d. vodeći je hrvatski proizvođač opreme za klimatizaciju, ventilaciju i čiste prostore. Više od 35 godina isporučuje proizvode u mnoge zemlje Europe. Moderno organiziranu proizvodnu tvrtku čine vrhunski stručnjaci, moderan strojni park, ispitni laboratorij, ERP informatički sustav za upravljanje poslovnim procesima, certificirani sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001, program za odabir proizvoda, te nove tehnologije i proizvodi. Danas KLIMAOPREMA zapošljava 150 djelatnika na centralnoj lokaciji i sjedištu u Samoboru.

Related Post