POZITIVNE VIJESTI ZA „POZITIVU“

838 0

NOVA GRADIŠKA, 3. ožujka 2014. – Novogradiška Udruga „POZITIVA“ predložena za prijavu na natječaj Pompidou grupe Vijeća Europe za dodjelu Europske nagrade iz područja prevencije ovisnosti za 2014.g.

Udruga za promicanje kvalitete života i održanje mentalnog zdravlja „Pozitiva“ dobila je obavijest iz Odjela Nacionalne informacijske jedinice za droge i poslove međunarodne suradnje Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske da ju je Ministarstvo socijalne politike i mladih predložilo Uredu za prijavu na natječaj Pompidou grupe Vijeća Europe za dodjelu Europske nagrade iz područja prevencije ovisnosti za 2014. godinu. Udruga „Pozitiva“ pozvana je do 26. ožujka 2014. dostaviti popunjene obrasce o udruzi i projektnim aktivnostima u području prevencije ovisnosti, koji će ispred Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade Republike Hrvatske Republike Hrvatske biti aplicirani na natječaj.

 

Europska nagrada iz područja prevencije ovisnosti se od 2004. godine dodjeljuje svake druge godine provoditeljima inovativnih, kvalitetnih i učinkovitih projekata u području prevencije ovisnosti koji su namijenjeni djeci i mladima. Natječaj je otvoren za provoditelje preventivnih programa 47 zemalja članica Vijeća Europe, Izrael, Maroko, zemlje promatrače, kao i članice Mediteranske mreže za suradnju na području droga i ovisnosti o drogama.

 

Udruga „Pozitiva“ je realizirala pet projekata u području prevencije različitih vrsta ovisnosti – projekte „Mediji u službi prevencije ovisnosti mladih“ i „Prevencija suvremenih oblika ovisnosti“ u suradnji s Ministarstvom obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, projekte „Uhvaćeni u zamku društvenih mreža“ i „Od igre do ovisnosti“ u suradnji s Ministarstvom socijalne politike i mladih te projekt „Emocionalno jedenje – put u ovisnost“ u suradnji s Ministarstvom zdravlja. Članovi Udruge „Pozitiva“ sudjelovali su kao pozvani predavači i na devet stručnih skupova o prevenciji ovisnosti – u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu te u Zagrebu. Stručnjaci iz područja psihologije, medicine, pedagogije i socijalnog rada, okupljeni u Udruzi „Pozitiva“, o štetnim su posljedicama ovisnosti pripremili i jedan bilten te četiri informativno-edukativna letka. O problemima ovisnosti predavanja su imali i u osnovnim školama Staro Petrovo Selo, Bebrina, svim novogradiškim osnovnim i srednjim školama te u srednjoj školi „A.M.Reljković“ S. Brod.

 

Za organizaciju „Dana otvorenih vrata udruga 2012.g.“, na kojima je „Pozitiva“ prezentirala svoje projekte u području prevencije ovisnosti, organizatori – TACSO ured u Hrvatskoj, Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Ured za udruge Vlade RH su novogradišku „Pozitivu“ proglasili prvoplasiranom između 130 udruga iz cijele Hrvatske. Udruga „Pozitiva“ 2012.g. dobila je “za promicanje zdravih stilova života, prevenciju svih vrsti ovisnosti i nasilja” i Medalju Grada Nova Gradiška.

 

Udruga „Pozitiva“ Nova Gradiška

Related Post

DVD GUNJAVCI

Autor - 26/09/2016 0
GUNJAVCI, 26. rujna 2016. – Lijep u sunčan dan jučer su iskoristili na najbolji mogući način Matija Penava i Mirko…