Preminuo pukovnik Viktor Alekšević, dragovoljac Domovinskog rata i pripadnik 121. brigade HV-e Nova Gradiška

1444 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 12.  siječnja 2021. – U osječkoj  bolnici 10.  siječnja  u 68. godini preminuo je   pukovnik VIKTOR  ALEKŠEVIĆ. Početkom srpske agresije na  zapadnu Slavoniju 1991. godine  u  obranu je  krenuo kao pripadnik  3. bojne 108. brigade Zbora narodne garde Slavonski Brod,  koju su činili dragovoljci  novogradiškog kraja.

Ustrojem  121. brigade HV-e Nova Gradiška, kao i cijela 3. bojna ,  postaje  pripadnikom njene 1. bojne. Kao zapovjednik satnije teško je ranjen.  Umirovljen je u činu pukovnika.

Zapaženo je njegovo angažiranje  u okupljanju braniteljske populacije, borbi za njihova prava  koja proizlaze iz sudjelovanja u Domovinskom ratu i borbi za  očuvanje  njihovog dostojanstva i  digniteta  Domovinskog rata.

U Novoj Gradiški je 14. kolovoza 1992. godine osnovan Klub veterana Domovinskog rata, a Viktor Alekšević bio je njegov prvi predsjednik. Bio je i predsjednik  novogradiške podružnice Nezavisni dragovoljci  hrvatski,   a potpredsjednik  Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, 121. brigadi/pukovnije  Nova Gradiška.

U ime svih članova Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnice Brodsko-posavske županije i Ogranka Nova Gradiška izražavamo najdublju sućut  članovima obitelji, rodbini, prijateljima i svim ožalošćenima  povodom smrti plemenitog i nikad zaboravljenog hrvatskog branitelja, pukovnika Hrvatske vojske Viktora Alekševića, koji je u našim životima ostavio neizbrisiv trag.

Viktor Alekševićsve svoje vrline nesebično je stavio u službu čovjeka i pomoći bližnjem kako u Domovinskom ratu u koji se uključio na samom početku 1991., tako i nakon rata radom u udrugama kroz koje je svakodnevno pomagao hrvatskim braniteljima te sudjelovao u brojnim humanitarnim akcijama.

 

Neka mu Gospodin vrati ljubav svojom ljubavlju.

Počivao u miru Božjem.

 

 

Predsjednik Podružnice                                      Predsjednik Ogranka

Brodsko-posavske županije                                Nova Gradiška                   

Udruge dragovoljaca                                             Udruge dragovoljaca

i veterana Domovinskog rata                             i veterana Domovinskog rata

 

Jozo Bungić                                                               Milan Tomljanović

 

Related Post