IZVANREDNA GODIŠNJA SKUPŠTINA OGRANKA MATICE HRVATSKE

587 0

NOVA GRADIŠKA, 16. veljače 2015. – Zbog nužnosti usklađivanja Pravila rada s Zakonom o udrugama Ogranak Matice hrvatske Nova Gradiška održao je 12. veljače Izvanrednu godišnju skupštinu na kojoj su usvojena izvješća

o radu i financijskom poslovanju u 2014. godini, te izvješće Nadzornog odbora. Ogranak Matice hrvatske je u 2014. godini uspješno nastavo svoju kulturnu i prosvjetiteljsku ulogu i potvrdio to brojnim aktivnostima koje je u opširnom izvješću o radu obrazložio predsjednik Josip Ostić.

 

Nisu ni u prošloj godini izostale tribine, predavanja i predstavljanja knjiga, povijesno-glazbeni susreti i obilježavanje raznih obljetnica. Zajedno s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata u Novoj Gradiški i povijesnim hrvatskim mjestima obilježavane su obljetnice i povijesni događaji iz Domovinskog rata i prošlosti značajni za stvaranje hrvatske države.

 

Ni prošle godine nije izostala tradicija nagrađivanja najboljih učenika osnovnih i srednjih škola knjigama u nakladi Matice hrvatske. Nagrađeno je osamnaest učenika. Treba svakako izdvojiti da je tiskan i predstavljen četrnaesti broj Godišnjaka.

 

Nisu izostale čestitke za uspješan rad od strane gostiju, među kojima je bila i zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević koja je, uz čestitke, naglasila da će Grad Nova Gradiška i dalje poticati hvale vrijedne aktivnosti Ogranka Matice hrvatske Nova Gradiška.

 

Fotografije Zvonko Kraljić

Related Post

POČEO DJEČJI TJEDAN

Autor - 03/10/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 3. listopada 2016. – Danas je prigodno na središnjem gradskom trgu simbolično obilježen početak Dječjeg tjedna. Točno u…