PRENOSIMO IZ NOVOGRADIŠKOG GODIŠNJAKA 2013.

562 0

Za Mažoretkinje grada Nove Gradiške i ova je godina bila vrlo uspješna. Sudjelovale su na 17. državnom natjecanju u mažoret plesu, održanom krajem travnja u Kaštel Starom, zajedno s mažoretkinjama iz 25 hrvatskih gradova.

Na ovom su natjecanju nastupile sa 16 koreografija u više različitih kategorija. Iako su se dugo i vrijedno pripremale za ovo natjecanje, uspjesi naših djevojaka bili su iznad svih očekivanja. Njihovi su nastupi bili vrlo zapaženi, nagrađivani burnim pljeskom navijača iz cijele Hrvatske. Više su se puta popele na pobjedničko postolje i vratile se kući s brojnim zlatnim, srebrnim i brončanim odličjima. Prema službenim podacima Hrvatskog saveza mažoretkinja, ove je godine naš tim s deset osvojenih medalja (od čega 5 zlatnih) najbolji među svim mažoret timovima državnog natjecanja!

 

Prvo mjesto i zlatni pehar osvojile su u kategoriji grupnog plesa s rekvizitima, u dobnoj skupini mlađih juniora za koreografiju Olimpijske igre, koja je oduševila i na noge podigla cijelu publiku u sportskoj dvorani u Kaštelama.

Zlatni je pehar našoj ekipi dodijeljen i za koreografiju Exibition corp, mlađi juniori, a brončani pehar za koreografiju Pauci (grupa s rekvizitima, juniorska kategorija).

U kategoriji tradicionalnog mažoret plesa, među 15 timova zauzele su 5. mjesto.

Tradicionalni mažoret ples u kategoriji minime plesala je i skupina najmlađih novogradiških mažoretkinja.

Djevojke su i ove godine bile izuzetno uspješne i u pojedinačnim nastupima i nastupima u paru:

 

Solo s rekvizitima u dobnoj skupini najmlađih: Maja Golovrški (1. mjesto, zlatna medalja), Lorena Krizmanić (2. mjesto, srebrna medalja).

Solo s rekvizitima – kadetska konkurencija: Patricia Lang (1. mjesto, zlatna medalja).

Solo s rekvizitima – juniori: Barbara Ptačnik (2. mjesto, srebrna medalja).

Duo s rekvizitima – dobna skupina najmlađi: Adriana Grganić i Dora Severinac (2. mjesto, srebrna medalja), Lorena Krizmanić i Nikolina Knežević (3. mjesto, brončana medalja).

Duo s rekvizitima – kadeti: Patricia Lang i Maja Golovrški (1. mjesto, zlatna medalja).

 

Ovo je državno natjecanje bilo ujedno i kvalifikacija za europsko natjecanje koje je početkom listopada održano u Norveškoj. Nažalost, zbog financijskih i organizacijskih poteškoća na ovom europskom natjecanju naše djevojke nisu sudjelovale.

Zapažene su naše male i velike mažoretkinje bile i na Regionalnom natjecanju u mažoret plesu, održanom krajem lipnja u Požegi.

 

Ove je godine osnovan i Twirling klub Nova Gradiška. Twirling je sportska disciplina za koju je nadležan Hrvatski sportski savez pa će se mlade twirlerice sljedeće godine natjecati i u ovoj sportsko-plesnoj disciplini.

 

Svaki njihov uspjeh poticaj je za nove. Djevojke marljivo treniraju (za vrijeme školskih praznika i svakodnevno) i već sad se pripremaju za sljedeće državno natjecanje u mažoret plesu koje će se početkom travnja održati u našem gradu. Osim natjecateljskog dijela, u svom programu rada Mažoretkinje grada Nove Gradiške imaju i brojne nastupe na manifestacijama u gradu (Dan Europe, Maškare, Dan grada, Cvjetni korzo, Novogradiško glazbeno ljeto), ali i na brojnim humanitarnim priredbama. I sama Udruga organizator je ovogodišnje humanitarne priredbe u programu obilježavanja Dana grada pod nazivom „Za radost sve djece grada“, a prihod od ulaznica darovan je Udruzi za pomoć mentalno retardiranim osobama.

 

Za sve uspjehe koje postižu Mažoretkinje grada Nove Gradiške zaslužna je i mlada trenerica Maja Lukić, ali i uvijek dobro organiziran tim roditelja.

 

Mažoretkinje grada Nove Gradiške,

Fotografije Siniša Lang

Related Post

VATROGASCI GRADA NOVA GRADIŠKA

Autor - 30/04/2014 0
Dan Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca 04. svibnja 2014. godine novogradiški će vatrogasci obilježiti demonstriranjem svojih aktivnosti i vatrogasnih vještina

POLICIJSKA AKCIJA „VINKOVO“

Autor - 21/01/2014 0
Prometna policija će poduzeti pojačane mjere nadzora alkoholiziranosti vozača tijekom 22. i 22./23. siječnja 2013. godine (srijeda/četvrtak) u vremenskom periodu…