PRESTALA OPASNOST

1075 0

SLAVONSKI BROD, 29. studeni 2012. – Policijski službenici protueksplozijske zaštite, danas su nastavili aktivnosti uklanjanja zrakoplovne bombe u Jagićevoj ulici u Slavonskom Brodu i danas ju na siguran način uništili kontroliranom eksplozijom.

 

Poduzimali su sigurnosne mjere i evakuirali građane u sigurnosnoj zoni od 10 sati, kada je započelo vađenje zrakoplovne bombe iz zemlje, a potom i utovareno na transportno vozilo. Pod nadzorom stručnih osoba i službi, bomba je potom Jagićevom, Zrinskom, Kovačićevom, Svačićevom, te Zapadnom veznom cestom, transportiratna do lokacije, gdje je na kontroliran i siguran način uništena. Na ruti kretanja promet je bio privremeno zatvoren, a građani su obaviješteni putem sredstava informiranja u suradnji sa nadležnim službama i medijima, da izbjegavaju kretanje na ovim lokacijama i ostanu u svojim kućama.

 

Sigurnosne mjere i radnje poduzeli su policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave brodsko-posavske u suradnji sa stručnim osobama Protueksplozijske službe iz Uprave policije.

 

Sam tijek vađenja bombe iz zemlje, utovar i transport do lokacije uništenja, prošao je bez problema. Oko 13,40 sati zrakoplovna bomba je uništena kontroliranom eksplozijom. Sa sigurne udaljenosti novinari su popratili završne aktivnosti pirotehničara Policijske uprave brodsko-posavske i stručnih osoba Protueksplozijske službe iz Uprave policije.

 

Autor: Novagra.hr/ Policijska uprava BP

Related Post

ŽUPAN U BRUXELLESU

Autor - 09/12/2013 0
Dvodnevnom plenarnom zasjedanju Odbora regija pri Europskom parlamentu 28. i 29. studenoga u Bruxellesu prisustvovao je i naš župan Danijel…