PREVENTIVNE AKTIVNOSTI POLICIJSKIH SLUŽBENIKA

496 0

Mjesec borbe protiv ovisnosti – Moto: „Ustaj, ne odustaj!“
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i ove godine provode niz preventivnih aktivnosti u okviru obilježavanja Mjeseca borbe protiv ovisnosti od 15. studenoga do 15. prosinca.
Ovogodišnje obilježavanje je započelo predavanjem policijske službenice za prevenciju policijske uprave Irene Held u Osnovnoj školi „Stjepan Ilijašević“ u Oriovcu, zajedno sa predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo brodsko-posavske županije. Policijska službenica je pritom učenicima skrenula pozornost na opasnosti od konzumacije opijata, usmjeravajući mlade na zdrav način života i bavljenje pozitivnim aktivnostima.
Moto ovogodišnjeg programa je „Ustaj, ne odustaj!“, koji su predložili učenici Gimnazije „Matija Mesić“. Također su učenici likovne grupe napravili i nekoliko plakata na spomenutu temu, a što se moglo vidjeti na izložbi u prostoru Gimnazije, dana 18. studenoga.

Međunarodni dan tolerancije – poštivanje različitosti

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana tolerancije, policijska službenica Ureda načelnika policijske uprave Irena Held, dana 15. studenoga, održala je edukaciju učenicima sedmih razreda u Osnovnoj školi “Hugo Badalić“, u Slavonskom Brodu, a u suradnji s djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Policijska službenica je pritom učenicima naglasila važnost poštivanja različitosti, toleriranja i razumijevanja, kao i njegovanja mirnog rješavanja problema i društvenih sukoba.
Edukaciju su održali i policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška Ivana Zukanović i Tomislav Maraković, koji su na spomenutu temu educirali učenike sedmih razreda Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ u Novoj Gradiški.

Related Post

DOBAR TEK

Autor - 11/11/2019 0
SLAVONSKI BROD – Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se od 15. – 25. 11. 2019. u više od…

PREVENTIVNA RADIONICA

Autor - 12/06/2014 0
Dana 11. lipnja, s početkom u 13 sati, u Slavonskom Brodu, u Osnovnoj školi „Antun Mihanović“, provedena je interaktivna radionica…